Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Mor l'arquitecte Josep Martorell

Mor l'arquitecte Josep Martorell

Imatge: 
© Fons Fotogràfic F. Català-Roca - Arxiu Històric del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya

L’arquitecte Josep Mª Martorell, la primera M d’MBM Arquitectes, va morir ahir als 92 anys. Martorell va ser un dels màxims representants catalans de l’arquitectura d’estudi capaç d’afrontar grans projectes de ciutat i de país. La seva associació professional amb Oriol Bohigas es va iniciar el 1951, any en què ambdós arquitectes acaben la carrera i es completa el 1962 amb la incorporació de David Mackay.

Martorell va ser un home de despatx, cuidant d’un estudi que va formar bona part dels arquitectes rellevants de tota l’escena catalana de finals del segle XX.

Doctor arquitecte des de 1963, Martorell va aprofitar la seva experiència a MBM per escriure diversos llibre sobre el Modernisme català des de la perspectiva de la construcció. El seu compromís amb la cultura el va portar a ser president delegat de la Comissió de Cultura del COAC entre el 1968 i el 1970, anys en què també va ocupar el càrrec de vocal de Barcelona a la Junta de Govern.

Martorell es va involucrar fortament en la vida social catalana. Germà d’Oriol Martorell, un dels directors més carismàtics de tota la història de l’Orfeó Català, es va comprometre amb el cor i amb el Centre Excursionista de Catalunya.

Amb ell se’n va un arquitecte implicat, capaç d’aportar una dosi d’eficàcia i de resolució als projectes, molts dels quals han estat emblemàtics per al país: l'assessorament per al desenvolupament de la xarxa de biblioteques, la construcció d'escoles i campus universitaris o la pròpia Vil·la Olímpica.

Descansa en pau. 



29/11/2017
Tornar