Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

L’Assemblea del COAC aprova els projectes que es finançaran mitjançant el pressupost participatiu 2018

L’Assemblea Extraordinària del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya celebrada el passat 23 de novembre va escollir els projectes que formaran part del pressupost participatiu del 2018. 

Des de l'any 2016, la Junta de Govern del COAC destina beneficis pressupostaris a l'impuls de polítiques actives que ajudin a millorar l'exercici professional. Les accions que es consideren que es poden dur a terme per a l'any següent es proposen i debaten a l'Assemblea, la qual vota quines són les que finalment es duran a terme. És el que s'anomena "pressupost participatiu".

En aquest sentit, els projectes escollits per a l'any vinent són:

· Reforç de la Biblioteca i de l'Arxiu Històric: arran de les importants donacions que ha rebut el Col·legi, es considera necessari dotar de recursos aquests serveis per tal de poder assumir les necessitats d'incorporació i catalogació de nou material.

· Categorització de treballs professionals: realització d'un estudi, en col·laboració amb l'ITEC, per definir tarifes de serveis d'arquitectura i revaloritzar els honoraris professionals.

· Pla de màrqueting: posada en valor de l’arquitecte davant la societat i operadors econòmics.

· Formació d'actualització:
ampliació del programa de formació gratuïta per als arquitectes amb jornades i beques.

· Nou suport de l'OCT en sostenibilitat: contractació de personal de reforç expert en sostenibilitat per a l'assessorament al COAC pel que fa a la implantació de la Llei de Canvi Climàtic.

· Projectes culturals conjunts: producció d’activitats culturals de manera consensuada entre les demarcacions i delegacions del COAC.

· Servei d'orientació i acompanyament social: contractació d’un treballador social extern per a l'assessorament i suport als arquitectes que travessen greus dificultats econòmiques i socials.

· Formació d'actualització (FormaTecA): elaboració de noves càpsules d’autoaprenentatge sobre qüestions d’interès general vinculades a l’exercici professional.

· Difusió i promoció de l'Arquitectura a les escoles: establiment d’una programació d’activitats educatives adreçada a les escoles i producció del material necessari per dur-les a terme.

· Accions d'impuls de la Llei de l'Arquitectura: elaboració del llibre blanc de concursos, renovació de la borsa de jurats i aplicació de la Llei de l’Arquitectura pel que fa als concursos.

· Millora del servei d'atenció telefònica i telemàtica: reforç de personal d’atenció per millorar el temps i la qualitat de resposta i per reduir el nombre de trucades perdudes.

· Acreditacions: establir la metodologia que permeti l’acreditació d'expertesa per part del COAC dels perfils professionals.

Els projectes escollits formen part de les quatre línies estratègiques del COAC: Suport Professional, Formació i Ocupació, Promoció de l’Arquitectura i Representació dels Arquitectes.

Des del 2016, el Col·legi ha destinat més de 500.000 € en pressupost participatiu a projectes que tenen per objectiu donar resposta a les diverses necessitats que té el col·lectiu.

11/12/2017
Tornar