Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

L'Arxiu Històric del COAC digitalitza els plànols del despatx Giràldez, López Iñigo i Subias

Imatge: 
Polígon de Montbau. Bloc N. Alçat façana. Autors: Despatx Giràldez, López Iñigo i Subias arquitectes. Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
Dos dels principals objectius bàsics de qualsevol Arxiu Històric són, per una banda, la conservació de la documentació custodiada i, per l'altra, la difusió d’aquesta en totes les formes de comunicació possibles. Conservació i difusió molt sovint han estat reptes antagònics en els quals els Arxius sempre han estat fent equilibris.

La tecnologia actual permet, a través de la digitalització, aconseguir còpies de gran qualitat que permeten, alhora, la consulta i visualització per pantalla, la còpia per a la difusió en mitjans d’impressió de tot tipus i, finalment, la còpia de preservació o substitució per als documents que són físicament lluny de nosaltres (com exposicions o d’altres) sense haver de manipular contínuament l’original.

Seguint la política de digitalització de l’Arxiu Històric del COAC, i com ja s'ha fet amb els fons de Martinell, Bonet Castellana, Mitjans o GATCPAC, acabem de tractar la digitalització de tota la documentació gràfica del Fons Giráldez, López Iñigo i Subias, que inclou plànols dels projectes de les facultats de Dret i d’Econòmiques de la Universitat de Barcelona i del Pla de Montbau, entre altres.

Aquesta digitalització permetrà, en un primer estadi, la consulta de la documentació per pantalla sense manipular els originals i, a mig termini, la introducció d’aquesta en l’aplicació Arxitectura per a la consulta en línia conjuntament amb la descripció dels projectes.


18/01/2018
Tornar