Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Imatge: 
Filharmònica de Szczecin © Simon Menges

Els Premis Mies van der Rohe reconeixen el treball de dos estudis barcelonins

L'edifici de la Filharmònica de Szczecin (Polònia), obra de l'estudi barcelonès Barozzi-Veiga, ha estat el guanyador de la XIV edició del Premi d'Arquitectura Contemporània de la Unió Europea - Premi Mies van der Rohe 2015.

El gallec Alberto Veiga i l'italià Fabrizio Barozzi, establerts a Barcelona des del 2004, van rebre el premi el passat 8 de maig en una cerimònia celebrada al Pavelló Mies van der Rohe.

Els arquitectes van guanyar fa set anys el concurs públic convocat per l'Ajuntament de Szczecin. L'edifici de la Filharmònica, amb una façana blanca que s'il·lumina des de l'interior, s'integra a la trama urbana de la ciutat, ja que repeteix l'estructura de les construccions properes. Es tracta de la primera obra internacional de l'equip d'arquitectes Barozzi-Veiga, autors d'altres obres com l'Auditori d'Àguiles (Murcia) i el de la Denominació d'Origen Ribera del Duero a Roa (Burgos). 

Per una altra banda, el Premi Arquitecte Emergent ha recaigut en la Casa de la Llum a Cilleros (Càceres), de l'estudi Arquitectura-G, també barceloní, fundat per Jonathan Arnabat, Jordi Ayala-Bril, Aitor Fuentes i Igor Urdampilleta.

Els autors de l'obra van dur a terme una reforma integral de l'edifici conservant les façanes originals. Van optar per buidar i sanejar totalment l'interior de l'habitatge, mantenint les façanes de pedra i les mitgeres de tàpia i reorganitzant l'interior al voltant d'un pati.

Més informació
11/05/2015
Tornar