Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Solar a Sant Cugat.

L'Ajuntament de Sant Cugat inclourà l'IIT dins el tràmit de llicència urbanística

Imatge: 
© Tot Sant Cugat. Autor: Artur Ribera
El Ple de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha aprovat recentment una modificació de l’Ordenança Municipal* que introdueix l'Informe d'Idoneïtat Tècnica (IIT) dins el tràmit de les llicències urbanístiques. Amb la seva implantació, prevista per al 2019, Sant Cugat serà el primer municipi que segueix les passes de l’Ajuntament de Barcelona, que va establir els IITs ja fa set anys.

L'arquitecte podrà obtenir del COAC (o d'altres entitats degudament habilitades per l'Ajuntament) l'Informe d'idoneïtat tècnica del projecte i de la documentació tècnica necessària per obtenir una llicència urbanística o per presentar amb eficàcia una comunicació prèvia.

Amb això, l'Ajuntament deixa als col·legis i altres Entitats Col·laboradores de l’Administració (ECA) la feina de revisió documental i tècnica que indica l’Ordenança, permetent que els tècnics municipals es puguin centrar en les qüestions urbanístiques que afecten els projectes. L'objectiu de l'IIT –no obligatòria– és agilitzar l’obtenció de llicències.

Funció de l'IIT: Verificació
L'IIT acredita l'acompliment de la integritat documental i suficiència del projecte i documentació tècnica, així com que es compleixen les determinacions del Codi Tècnic de l'Edificació, les condicions de seguretat d’ús, les condicions en matèria de prevenció i protecció d'incendis, accessibilitat i habitabilitat, i les condicions exigides per la legislació sectorial en relació amb l'ús.

Avantatges del servei d’IITs per al professional
El servei facilita la feina de l'arquitecte i altres tècnics projectistes, ja que s'unifiquen els criteris i s'estandarditza el procés. Està prevista la creació d'una taula tècnica conjunta que servirà per unificar criteris de revisió i establir un procés de millora contínua.

D'altra banda, la gestió directa de l'autor del projecte amb els tècnics encarregats d’emetre l’IIT fa que les decisions i els canvis a fer es puguin realitzar de manera més fluida. A més, la reducció de retencions per part de l’Ajuntament, solucionades en la fase de l'IIT, ajudarà a escurçar els terminis d’obtenció de llicències.

L'IIT al COAC
Ja fa gairebé 10 anys que l’Ajuntament de Barcelona i el COAC van començar a treballar junts per establir un servei d’IITs, liderant el desenvolupament d’un procés telemàtic que el fes possible. L’experiència acumulada en tot aquest temps i l’èxit del servei han estat claus perquè Sant Cugat es decideixi ara a incorporar també l’IIT en el tràmit de llicència.



* Ordenança Municipal per a l’Agilitació del Tràmit de Llicències Urbanístiques (OMATLEU), 2012



27/09/2018
Tornar