Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Imatge: 
BAAS Arquitectura © Adrià Goula

L'arquitectura catalana, reconeguda a a Polònia

L'arquitecte barceloní Jordi Badia, de l'estudi BAAS Arquitectura, ha guanyat tres premis polonesos pel projecte de la nova seu de l'Escola de Cinema de la Universitat de Silèsia, a la ciutat de Katowice.

Es tracta de tres guardons consecutius al "Millor edifici de l'any" a Polònia, atorgats per la revista Politika, per la plataforma d’arquitectura Bryla i per l’Associació d’Arquitectes Polonesos (SARP). Aquesta obra va ser distingida, també, a la XIV Biennal Espanyola d'Arquitectura i Urbanisme, celebrada recentment a Santander.

El projecte de Badia proposa mantenir l'edifici preexistent, una antiga fàbrica de bombetes, i integrar-lo en el conjunt. "D’alguna manera, al llarg dels anys, l’edifici de la fàbrica s’havia apropiat d’aquest lloc i s’havia guanyat el dret de romandre-hi. Així, doncs, vam decidir de mantenir-la i ampliar-la fent servir els mateixos materials", explica l'arquitecte.

Amb un pati central com a protagonista de la intervenció, el projecte desenvolupat per BAAS juntament amb els seus socis polonesos GRUPA 5 i Maleccy, es recolza en els valors tradicionals de l'arquitectura catalana, com són el respecte a la ciutat, a la memòria del lloc i l'especial caràcter de l'espai públic.

"El valor dels edificis no tan sols resideix en la qualitat arquitectònica reflectida en les virtuts plàstiques o espacials, sinó també en la capacitat de preservar la memòria col·lectiva de la ciutat on són construïts", afirma Jordi Badia.
20/09/2018
Tornar