Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

El COAC debat una proposta de consens sobre criteris generals per a un habitatge i un urbanisme saludables

El Col·legi d’Arquitectes de Catalunya va acollir el passat 6 de juny l’acte de presentació del Document de consens dels Criteris Generals per a un habitatge i un urbanisme saludables, elaborat per la Comissió Tècnica d’Habitatge i Urbanisme, en el marc del Pla Interdepartamental Intersectorial de Salut Pública (PINSAP) de la Generalitat de Catalunya.

L’acte de presentació va anar a càrrec del Secretari de Salut Pública, Joan Guix, i de la degana del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, Assumpció Puig. Guix va agrair als representants dels 30 organismes integrants de la Comissió la seva labor i va recordar que allò que genera la salut i la malaltia no és aleatori i que el 80% dels factors que determinen la salut estan en mans de polítiques i accions alienes al sistema sanitari.

Per la seva banda, la degana del COAC va subratllar que “la tendència progressiva del sector ha de ser la rehabilitació, el projecte de país que pot permetre revertir l’estat actual del nostre parc construït”. Puig va destacar que “en aquests moments, les ciutats es troben lluny de generar les oportunitats que tenen atribuïdes”.

Document transversal
L’objectiu del document és evidenciar l’impacte que tenen l’arquitectura i l’urbanisme sobre la salut de les persones, i fer un conjunt de propostes que permetin avançar en la promoció d’entorns més saludables i sostenibles.

Les coordinadores dels grups de treball creats dins la comissió tècnica del PINSAP van exposar els resultats dels tres eixos treballats: planificació territorial i urbanística; construcció, manteniment i rehabilitació d’edificis; i aspectes socials de l’habitatge.

En tres decàlegs diferents, s’analitzen aspectes com l’impacte de les condicions per poder realitzar activitat física, la contaminació de l’aire, la rehabilitació d’edificis, la ventilació, la temperatura, així com també la inseguretat residencial, l’infrahabitatge, la manca de subministraments bàsics o el mobbing.

Impulsar la salut i la lluita contra les desigualtats
El Pla Interdepartamental i Intersectorial de Salut Pública (PINSAP) de la Generalitat és una iniciativa per impulsar la salut i la lluita contra les desigualtats des de tots els àmbits de l’acció del Govern i la societat. El PINSAP concreta a Catalunya l’estratègia de Salut a Totes les Polítiques (SaTP). Reuneix i potencia les actuacions de tot el govern i la societat que tenen impacte en salut actuant sobre els seus determinants.

Nou Grup de Treball al COAC
L'acte va comptar amb la col·laboració del nou Grup de Treball de Salut i Arquitectura del COAC. L'objectiu d'aquest grup és reunir els col·legiats interessats en la relació dels espais i la construcció amb la salut de les persones, per tal de treballar en comú.


Recupera la presentació del document en aquest vídeo:


 
 
 
11/06/2018
Tornar