Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

Nova SP sobre protecció enfront el fum d'escales especialment protegides

La Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments de la Generalitat de Catalunya acaba de publicar una nova Instrucció Tècnica Complementària, l’SP 138:2017 Protecció enfront el fum de les escales especialment protegides.

L’objectiu és incrementar les mesures de seguretat pel que fa a la protecció contra el fum de les escales d’evacuació, una prestació fonamental per garantir tant l’evacuació dels ocupants com per facilitar les tasques d’intervenció dels Bombers en cas d’incendi.


El contingut de la Instrucció se centra en els dos aspectes següents:

· El sistema de evacuació de fums de les escales especialment protegides no admetrà la combinació de sistemes de pressió diferencial amb la resta d’opcions previstes pel CTE DB-SI (ventilació natural o ventilació a través de conductes independents), a fi d’evitar disfuncions dels sistemes de ventilació de la caixa d’escala i del vestíbul d’independència quan els sistemes siguin de diferent naturalesa.

· En els edificis de gran alçada (h > 50 m) el control de fums es podrà realitzar únicament amb l’opció de sistemes de pressió diferencial dissenyats i instal·lats en compliment de l’UNE-EN 12101-6. En aquest tipus d’edificis, no s’admetran solucions de protecció basades en ventilació natural o mitjançant conductes independents d’entrada i sortida.

Aquesta Instrucció Tècnica resta a l’espera de ser incorporada a l’ordenament jurídic català mitjançant una Ordre de la Conselleria d’Interior. Mentrestant estableix criteri ferm sobre les qüestions que tracta.

Més informació

· Consulta al web de la Generalitat les Instruccions Tècniques
  Complementàries de prevenció d'incendis.

· Descarrega't la nova SP 138.

27/07/2017
Tornar