gent passejant al parc nord de Sabadell.

El projecte P.A.R.C ha guanyat el Concurs del Parc del Nord de Sabadell

Imatge: 
P.A.R.C. (Previous At­mospheres Recovery Chapters)
La proposta de l'arquitecte Adrià Escolano i els paisatgistes Inlandsis ha guanyat el Concurs de projectes per a la transformació i recuperació del Parc del Nord, convocat per l'Ajuntament de Sabadell el passat mes de juliol amb la col·laboració del COAC. Aquesta és la primera licitació resultat del conveni signat entre el Consistori i el Col·legi per a l'assessorament en concursos d'arquitectura.

El projecte P.A.R.C, que respon a les sigles en anglès de Capítols per a la Recuperació d'Atmosferes Prèvies, parteix del procés d'erosió que ha patit el Torrent del Capellà i té per objectiu recuperar l'equilibri entre aquest torrent i la ciutat. El projecte també aposta per una mobilitat sostenible, programant la construcció d'una xarxa de carrils bici i una xarxa de camins de vianants, i preveu connectar el parc amb el barri de Can Puiggener.

El jurat d'aquest concurs ha estat format per representats municipals i representants del COAC. A la convocatòria es van presentar 33 participants, dels quals 6 van ser seleccionats per a la fase final i es van exposar els seus projectes al centre cívic Ca n’Oriac.

Conveni entre l'Ajuntament de Sabadell i el COAC
L’assessorament del Col·legi consisteix en la revisió i comentari dels plecs administratiu i tècnic prèviament presentats al COAC pel Consistori, així com la resolució de dubtes o incidents de caràcter tècnic que puguin sorgir durant la tramitació de la licitació. A més del Parc del Nord, les altres licitacions previstes en aquest conveni són per a la Masia de Can Uriach i el Mercat de Campoamor. Totes tres segueixen les directrius en matèria de concursos públics de la Llei de l’Arquitectura aprovada el 2017.

Per a més informació sobre el projecte P.A.R.C, clica aquí.


4/01/2019
Tornar