Cicle "Les dones fem"

La recerca, tema de la primera jornada de l'any del cicle "Les dones fem"

Imatge: 
© Fons F. Català-Roca. Arxiu Històric del COAC
El passat mes d'octubre, el Grup Obert de Dones Arquitectes del COAC va iniciar el cicle de xerrades "Les dones fem", amb l'objectiu de debatre el paper de les dones en diferents aspectes de la professió i impulsar i fomentar la seva participació i visibilització.

Recupereu el vídeo de la jornada:La primera sessió d'enguany tindrà lloc el dimecres 29 de gener a les 18 h, a la sala d'actes de plaça Nova, sota el títol "Fem Recerca", coorganitzat amb la Fundació Mies van der Rohe. Presentarà l'acte Sandra Bestraten, presidenta de la Demarcació de Barcelona, i moderarà el debat l'arquitecta Anna Ramos, membre del Grup Obert de Dones Arquitectes i directora de la Fundació Mies van der Rohe, que impulsa la Lilly Reich per a la igualtat en l'arquitectura.

Comptarem amb la participació de la doctora arquitecta Daniela Arias, que presentarà l’essencial de la seva tesi "La construcció del relat arquitectònic i les arquitectes de la modernitat: una anàlisi feminista de la historiografia", i la doctora arquitecta Laura Martínez de Guereñu, guanyadora de la primera edició de la beca Lilly Reich atorgada per la Fundació Mies van der Rohe, que presentarà la seva recerca sobre l’extraodinari treball de Lilly Reich a Barcelona el 1929.

A partir de les exposicions inicals, es parlarà de la recerca que fan les dones, la recerca que es fa sobre les dones, i de les dones que fan recerca. També es debatrà sobre la invisibilització, el difícil equilibri entre el treball col·lectiu i el reconeixement individual, els sostres de vidre en els àmbits acadèmic i de recerca, les eines per trencar-los i les estratègies i pactes que fan en la vida personal les dones investigadores.

Es prega confirmació d'assistència

Cicle de xerrades "Les dones fem"
El cicle organitzat pel Grup Obert de Dones Arquitectes s'emmarca en el punt 7 del decàleg "El nostre clam per l'equitat", de la Comissió de Dones i Igualtat de la Intercol·legial, que estableix que "el Col·legi ha d’implementar paritàriament la visibilització de les dones al món professional".

Amb el suport de:

 
Cicle patrocinat per:

Versió per a imprimirPDF version