Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

Esmorzars internacionals: Propietat intel·lectual i drets d'autor

El Servei Internacional del COAC continua donant suport als despatxos que han decidit internacionalitzar-se i, conscient de la complexitat que aquest repte suposa, organitza un cicle d'esmorzars amb l’objectiu de donar eines a tots aquells despatxos que ja estan treballant a l’exterior o bé preveuen fer-ho.

La propera sessió girarà al voltant de la propietat intel·lectual i s'explicarà com defensar els drets d'autor respecte a clients i/o socis quan es treballa a l'estranger. La xerrada anirà a càrrec de Jean-Yves Teindas, advocat del despatx Cuatrecasas.

Tant les obres d'arquitectura com les il·lustracions, mapes, plànols, croquis i obres plàstiques relatives a l'arquitectura, estan expressament mencionades en l'article 2 del Conveni de Berna per a la protecció de les obres literàries i artístiques, del qual Espanya forma part. D'aquí que la nostra Llei de Propietat Intel·lectual concedeixi protecció per dret d'autor «als projectes, plànols, maquetes i dissenys d'obres arquitectòniques i d'enginyeria».

En aquesta sessió tractarem quins són els elements que tant la Llei com els tribunals de justícia tenen en compte a l'hora de conferir protecció a aquestes obres, prestant especial atenció a les últimes novetats jurisprudencials existents en la matèria, així com a les mesures més recurrents per protegir als autors particularment en el context internacional. 

Les següents sessions, programades per al segon semestre, se centraran en: Com crear aliances d'empreses catalanes o espanyoles per anar conjuntament a l'estranger i La tributació de societats professionals internacionals.

Recordem que el cicle d'Esmorzars Internacionals es dirigeix, exclusivament, a societats o titulars de societat que tinguin contractat el tram de serveis complementaris del COAC.

Cal inscripció prèvia.


Amb la col·laboració de:Amb el patrocini de:

Versió per a imprimirPDF version