Programa d'Hàbitat3 d'Habitatges per a Entitats Socials

La Fundació Hàbitat3 i la Cooperativa La Borda, Premis Mundials d'Hàbitat de 2019

Imatge: 
© Programa d'Habitatges per a Entitats Socials, Hàbitat3
El Programa d'Habitatges per a Entitats Socials de la Fundació Hàbitat3 ha estat guardonat amb el Premi d'Or en els World Habitat Awards, que s'han fet públics el 9 de desembre de 2019. A més, la Cooperativa d'Habitatge La Borda, de Barcelona, ha estat reconeguda amb un dels Premis de Bronze.

World Habitat és una entitat sense ànim de lucre, amb base al Regne Unit, que treballa a favor del dret a l'habitatge. Els Premis World Habitat, organitzats en col·laboració amb ONU-Habitat, s'atorguen anualment i volen reconèixer idees, projectes i programes d'habitatge innovadors i destacats. A l'edició d'enguany s'han presentat gairebé 200 projectes de tot el món.

Habitatges per a Entitats Socials
Sota la direcció de la Fundació Hàbitat3, gestora d’habitatge de lloguer social, el programa guardonat renova habitatges en col·laboració amb entitats del tercer sector que capaciten a persones en perill d'exclusió social per ajudar-les a aconseguir treball. Hàbitat3 administra els habitatges i les organitzacions socials seleccionen els inquilins i els presten assitència contínua. En l'actualitat, a través d'aquest programa s'administren un total de 99 habitatges renovats, que representen una llar per a 187 inquilins vulnerables.

La Borda
D'altra banda, la Cooperativa d'Habitatge La Borda ha rebut un dels Premis de Bronze. Es tracta d'un model pioner de "cessió d'ús", iniciat a Barcelona el 2012 per un grup de famílies. L'edifici, que compta amb un total de 28 habitatges respectuosos amb el medi ambient, està fet de fusta i incorpora sistemes passius d'eficiència energètica. El projecte, obra de LaCol, ha rebut nombrosos reconeixements, com el Premi Catalunya Construcció 2019 o els European Responsible Housing Awards 2019.

Per veure la resta de projectes premiats, consulta el web de World Habitat.
9/12/2019
Tornar