Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Imatge: 
© Eric Fischer Flickr

Nova Llei en defensa de la comunitat catalana a l'exterior

Aquest mes de juny ha entrat en vigor la Llei 8/2017, del 15 de juny, de la comunitat catalana a l'exterior, la qual té per objecte regular, d'acord amb la normativa vigent, el marc de les relacions de la Generalitat, les seves institucions i la societat de Catalunya amb els catalans residents a l'exterior, i amb els catalans i les comunitats catalanes establerts fora del territori de Catalunya.

Es tracta, doncs, d'una bona notícia per als més de dos-cents col·legiats expatriats.

Així, entre els drets dels catalans a l'exterior, descrits a l'article 8, cal destacar que, en l'àmbit civil i social, es promou i es garanteix l'exercici dels següents drets:

a) Dret d'accés als programes, a les prestacions i a les accions destinats a la gent gran, al jovent i als infants, i també als col·lectius que es trobin en situació d'especial vulnerabilitat, de manera que puguin rebre de l'Administració el necessari suport que els permeti viure dignament.

b) Dret a beneficiar-se d'accions d'informació sociolaboral i a participar en els programes del servei públic d'ocupació.

c) Dret a l'educació a distància amb l'ús de les tecnologies de la informació i la comunicació, en els àmbits i els nivells formatius que s'ofereixin des de l'Administració.

d) Dret d'accés a les promocions públiques d'habitatge.

e) Dret als serveis sanitaris públics en llurs estades temporals a Catalunya.

f) Dret a rebre informació sobre la realitat catalana mitjançant les emissions, radiofòniques i de televisió, dels programes informatius de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, dins les possibilitats tecnològiques i els drets de difusió.

Consulta aquí el text complet de la Llei.

Xarxa de Corresponsals del COAC
Alguns dels col·legiats expatriats són corresponsals del COAC, professionals que treballen en altres països i que poden ajudar als arquitectes catalans que volen consells sobre els passos previs per poder exercir o buscar encàrrecs en aquests països. Teniu a la vostra disposició la informació de les corresponsalies a la Xarxa de Corresponsals.
Tornar