Jornada al Vallès

Jornada tècnica al Vallès sobre captura de la realitat en 3D

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

Una trentena de tècnics, entre arquitectes, aparelladors i enginyers, van assistir a la Jornada Tècnica “Captura de la realitat en 3D”, celebrada a la seu de la Delegació del Vallès el passat 28 de novembre.

L'objectiu d'aquesta sessió era, des de la pràctica, descobrir com podem capturar els espais a rehabilitar i passar-los automàticament a l'entorn BIM. Prèviament, l’equip tècnic de Leica va fer un escaneig de l’espai on vam realitzar la jornada per tal d’obtenir les dades i poder-les presentar i visualitzar.

Per a la presa de dades es va utilitzar la solució Scaner BLK360, que obté una malla de punts 3D per optimització d’espais i representació tridimensional exportable a l’entorn CAD/BIM, amb una densitat de captació de 300.000 punts per segon i imatges HDR, així com imatges d’infrarojos IR.

L’objectiu era aportar solucions que digitalitzen l'entorn obtenint imatges en alta resolució, amb captura de milions de punts per segon i poder comprovar la versatilitat i millora del temps d'aixecament de plànols i elements en 3D per a la seva posterior edició i modificació.


3/12/2019
Tornar