Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
edificis modernistes reus

Cicle de visites tècniques del XLVè Curset. Lluís Domènech i Montaner. Visita a Reus

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
L'Agrupació d'Arquitectes per a la Defensa i la Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic (AADIPA)va organitzà, al 2 de juliol, una visita a l’obra domenequiana i dels seus contemporanis a Reus. La visita va anar a càrrec de Gemma Serch i Clàudia Sanmartí, directores del XLVè Curset. Jornades Internacionals sobre la Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic, que enguany porta per títol “ Domènech i Montaner. A fons”, amb la col·laboració de Núria Anguera.

La visita estàva programada per fer tots els desplaçaments entre edificis a peu, però també es pot fer el tram llarg amb cotxe particular.

Consulteu el programa detallat de la jornada realitzada.


PDF version
Presentació del llibre "Arquitectura in-dependiente" de José Maria Torres Nadal

Presentació del llibre "Arquitectura in-dependiente" de José Maria Torres Nadal

Imatge: 
© Demarcació de Tarragona del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
El dijous 21 de novembre a les 12h  l'arquitecte José M. Torres Nadal presentarà el seu  últim llibre titulat Arquitectura in-dependiente.
Un acte organitzat per la Demarcació de Tarragona del COAC que es durà a terme a l'Escola d'Arquitectura de Reus de la Universitat Rovira i Virgili.

José M. Torres Nadal és Dr. Arquitecte i Catedràtic de projectes arquitectònics de la Universitat d'Alacant, i ara ens presenta aquesta publicació que vol ser un anàlisi detallat del gir que les quatre forces ecologizants, alumnes, professors, universitat i arquitectura, li han donat a la docència del projecte d'arquitectura a la Universitat d'Alacant.

Un llibre esperat i desitjat tant per la innovadora trajectòria recorreguda per Arquitectura a Alacant com per l'absència de narracions específiques sobre pedagogia del projecte i les seves implicacions en l'arquitectura contemporània. Amb pròleg d'Andrés Jaque.

Sinòpsis del llibre


PDF version
Pere Caselles

Exposició Pere Caselles Arquitecte

Imatge: 
Exposició Pere Caselles. Comissari Anton M. Pàmies

Del 8 de novembre al 19 de gener, es pot visitar a la Sala Quatre del Museu de Reus a la plaça Llibertat l'exposició “Pere Caselles, arquitecte”, comissariada pel també arquitecte reusenc Anton M. Pàmies Martorell, dissenyada per Zona de Comunicació i coordinada pel Museu de Reus.

Pere Caselles i Tarrats (1864-1936) va exercir com a arquitecte municipal de la seva ciutat natal entre 1891 i 1930, un llarg període que li va permetre influir directament en el curs de la política urbanística local en un moment en què la puixança econòmica de Reus es va traduir en la construcció d’un gran nombre d’edificis tant privats com públics. Es tracta d’un gran nombre d’edificacions (habitatges, escoles, espais industrials, equipaments municipals...) que seguien les darreres tendències que marcaven els corrents modernista i noucentista i moltes de les quals tenen l’empremta de l’arquitecte reusenc.

L’exposició consta de diferents apartats, en què es descriuen la biografia del personatge, la tasca dels industrials i col·laboradors, les obres públiques, els equipaments de promoció privada, els edificis fabrils, els masos d’estiueig i les obres i projectes a fora de Reus.

Una inicitiva que compta amb el suport de la Diputació de Tarragona i ha estat possible gràcies a la col·laboració dels familiars de Pere Caselles i de moltes altres persones, entitats i institucions públiques i privades.

L'exposició forma part de la programació d'acitivitats amb motiu de l'Any Arquitecte Caselles.




 
PDF version

Pàgines