ESert
Postgrau en SOSTENIBILITAT i ARQUITECTURA (6a ed.) Curs presencial i per Videoaula a través d'Internet
EBC1140304
COAC

Lloc
COAC - Carrer Arcs
Carrer Arcs, 1-3, 5a planta
08002 Barcelona (Barcelona)
93 306 78 44

Dates
Del 27/11/14 al 19/03/15,
Horari

Dijous de 10.00 h a 14.00 i de 15.00 h a 19.00 h,
Durada 104 hores  

Director/docent
Gerardo Wadel, Fabián López, Albert Sagrera; arquitectes i consultors ambientals,
Idioma Català El cobrament de la matrícula es farà efectiu abans de l'inici del curs o mòdul de postgrau.


(*) Estudiants, arquitectes no col.legiats i altres professionals del sector

(**)Col.legiats a altres col.legis professionals i associacions amb els que tenim conveni.

A qui va dirigit

   

Arquitectes i altres professionals del sector de l'arquitectura i la construcció que vulguin adquirir la capacitat de desenvolupar i oferir projectes d'edificació (obra nova i rehabilitació) adequats a les exigències actuals de qualitat ambiental, especialitzant-se en l’avaluació ambiental de l’edificació i en el disseny d’opcions de millora del projecte. El Postgrau es dirigeix a arquitectes projectistes, caps d’equips de projecte, especialistes, assessors, avaluadors, etc...

Bonificació Pla Impulsa
Postgrau inclòs en la convocatòria de beques del PLA IMPULSA per accedir a la formació cap a nous perfils professionals (consulteu les bases i sol·liciteu una beca abans del 30 d'octubre 2014). 

 

 

Objectius

                       

Proporcionar una visió de la sostenibilitat ambiental i explorar com incideixen les seves demandes físiques en l’àmbit de l’edificació, per tal de poder definir objectius de millora relatius al consum de recursos i a la generació de residus que suposa la construcció i l’ús dels edificis. Desenvolupar un coneixement avançat i operatiu capaç d’assolir el domini tècnic de les metodologies i eines disponibles per a l’avaluació de la viabilitat ambiental, econòmica i normativa en el projecte arquitectònic i la gestió d’edificis. Obtenir un nivell d’especialització ambiental tant en projectes d’edificació d’obra nova com de rehabilitació.

Programa

programa generaL

ESQUEMA POSTGRAU

Índex sessions (nou: dates definitives)


M1. l’edifici de consum quasi nul. Visió, conceptes i criteris ambientals per a l’edificació. Casos d’estudi.

Durada: 40 hores

Del 27/11/14 al 18/12/14M2. avaluació I millora: IMPACTES D’energia, aigua, materials I residus QUASI ZERO

Durada: 48 hores

Del 12/02/15 al 19/03/15

 

M3. pràctica professional: tALLER DE PROJECTE SOSTENIBLE

Durada: 16 hores

Del 16/04/15 al 30/04/15

 

Ja es pot consultar la publicació de la darrera edició: TALLER DE PROJECTE SOSTENIBLE (2012) i altres edicions: TALLER DE PROJECTE SOSTENIBLE (2011)

 

Quadre docent:

Albert Cuchí, Fabián López, Albert Sagrera, Gerardo Wadel.

Inés Alomar, Claudi Aguiló, Jaume Avellaneda, Alfredo Balmaceda, Sandra Bestraten, Arcadi de Bobes, Josep Bunyesc, Mariano Bueno, Daniel Calatayud, Coque Claret, Raquel Clemente, Toni Gironès, Jordi Huguet, Valentina Maini, Marta Gálvez, Oriol Muntané, Miguel Nevado, Christoph Peters, Carles Pérez, Elisabet Silvestre, Toni Solanas, Josep Solé, Daniel Tigges, Xavier Tragant, Roger Tudó, Luca Volpi, Micheel Wassouf.

Preus:

Els preus del Postgrau són:  1.664 € / 1.456 € / 1.248 € (Preu general / Col·legiats amb quota col·legial bàsica / Col·legiats que tenen contractat el tram complementari)

Sobre aquests preus disposeu dels descomptes següents:

-10% descompte per matriculació fins el 6/02/15: 1.498 € / 1.310 € / 1.123 €  ACTIUS ACTUALMENT
* La inscripció al Postgrau realitzada 15 dies abans del seu inici permetrà, als arquitectes col·legiats COAC, fraccionar el pagament en terminis mensuals sense interessos (s'ha de sol·licitar a l'apartat "comentaris" del formulari de matriculació) / Cada curs es pot realitzar de manera independent

HOMOLOGACIÓ DEL POSTGRAU EN SOSTENIBILITAT i ARQUITECTURA  (6a ed.) Escola Sert COAC - GBCe                 

Formació acreditada pel Col·legi d'Arquitectes de Catalunya i per GBCe Sostenible Green Building Council España   

Els continguts del Postgrau permeten assolir l'homologació a la titulació "Conocedor en Edificación Sostenible". Si a més es realitza una formació addicional de 160 h., que compren un curs sobre l'eina VERDE de GBCe i altres cursos que properament presentarà l'Escola Sert, s'assoleix el nivell "Experto en Construcción Sostenible". GBCe properament definirà els pasos a seguir per tramitar aquestes titulacions.


FUNCIONAMENT GENERAL DEL POSTGRAU
 
Al llarg del curs es realitzarà un treball pràctic basat en un cas real, que es desenvoluparà a cadscun dels mòduls, i de manera intensiva en el M3. Taller de Projecte Sostenible. La dedicació necessària per part dels alumnes s'estima en 56 hores de trebal personal i/o en grup.

Tots els mòduls també es poden cursar de manera independent. Es pot realitzar la matricula a través de la pàgina web de cadascun.

El curs es realitzarà de manera presencial a les aules de l'Escola Sert (c/Arcs 1-3 Barcelona) i a la vegada es podrà seguir en directe a través d'Internet per la VIDEOAULA

La metodologia de la Videoaula permet escoltar i visualitzar el docent en directe, alhora que veure les diapositives preparades pel professor i participar en la classe mitjançant un xat actiu durant la sessió. A través de la vídeoaula, es podran plantejar dubtes i qüestions que el professor podrà resoldre al moment.

Cada sessió quedarà gravada i es podrà tornar a veure en qualsevol moment mentre duri el curs. Per tant, si no es pot seguir el curs presencialment o en directe, es podrà fer en diferit a través de les sessions gravades.

SESSIÓ INFORMATIVA (amb Núria Pedrals, Fabián López i Gerardo Wadel). Ja podeu accedir a la gravació!

El dijous 13/02/14 es va presentar, en una sessió informativa oberta a l'Escola Sert (c.Arcs 1-3, 5a planta), les novetats de la sisena edició del Postgrau de Sostenibilitat i Arquitectura, un programa formatiu desenvolupat des de 2005 a les Demarcacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, que ara es programa en format presencial de un dia per setmana (matí i tarda) i per videoaula a través de internet, per fer-lo més compatible amb les ocupacions professionals. El programa s'ha reajustat en quatre parts que corresponen al desenvolupament dels projectes d'arquitectura, i l'aprenentatge es centra en el desenvolupament d'edificis NZEB (consum quasi nul) així com altres objectius de mínim impacte ambiental. El Taller es desenvolupa al voltant d'un o dos casos reals, entesos com a pràctica professional, i també es prevista la continuació de la publicació dels resultats, per donar difusió al treball el·laborat pels participants al Postgrau durant el Taller. El programa està reconegut per GBCe (Green Building Council Espanya). Ja podeu consultar el video de la sessió informativa!

 

Aclariments

PAGAMENT PER MÒDULS. 

Hi ha l'opció de fer la inscripció per mòduls. El cobrament es realitzarà abans de l'inici de cada mòdul:

M1_PSiA_L'edifici de consum quasi nul (novembre 2014)

M2. Avaluació i millora: Impactes d'Energia, Aigua, Materials i REsidus Quasi Zero (gener 2015)

M10. Pràctica professional. Taller de projecte sostenible. (març 2015)

DIPLOMES

En cada curs es lliurarà un certificat d’assistència a totes les persones que hagin assistit almenys al 80% de les classes presencials i/o hagin fet el 50% dels exercicis on line. En els postgraus es lliurarà un certificat d’aprofitament a totes les persones que superin les proves d’avaluació i hagin assistit almenys al 80% de les classes presencials. Els cursos de postgrau inclouen una dedicació estimada fora de l’horari lectiu d’aproximadament 1 hora per cada 4 hores lectives que, una vegada superat el postgrau, es reconeixeran en el certificat d’aprofitament corresponent (consultar a la web condicions específiques per a cada postgrau).

ANUL·LACIONS

Les anul·lacions d’una matrícula han de ser comunicades per escrit amb un mínim de 15 dies naturals abans de l’inici del curs. En cas contrari, s’efectuarà el càrrec corresponent al 50% de l’import de la matrícula en concepte de despeses administratives. Si l’anul·lació de la matrícula es fa un cop començat el curs es passarà el càrrec total de l’import de la mateixa.

  

 

 

Informació completa, Inscripcions i novetats a:
www.arquitectes.cat/escolasert

facebook twitter Likedin gooogle+
Col·legi d'arquitectes de Catalunya
Escola Sert · C/Arcs 1-3
08002 Barcelona
93 306 78 44 · infosert@coac.net
uia
ula
CSCAE

Lloc
COAC - Carrer Arcs
Carrer Arcs, 1-3, 5a planta
08002 Barcelona (Barcelona)
93 306 78 44

Dates
Del 27/11/14 al 19/03/15,
Horari

Dijous de 10.00 h a 14.00 i de 15.00 h a 19.00 h,
Durada 104 hores  

Director/docent
Gerardo Wadel, Fabián López, Albert Sagrera; arquitectes i consultors ambientals,
Idioma Català El cobrament de la matrícula es farà efectiu abans de l'inici del curs o mòdul de postgrau.


(*) Estudiants, arquitectes no col.legiats i altres professionals del sector

(**)Col.legiats a altres col.legis professionals i associacions amb els que tenim conveni.