ESert
CAMPUS PROFESSIONAL : Jornades Monogràfiques. Disseny d'espais comercials i disseny de producte
EBC4140506
COAC

Lloc
Demarcació de Barcelona
Seu de Plaça Nova
Plaça Nova, 5
08002 Barcelona
93 301 50 00

Dates
23/10/2014,
Horari

Dijous de 9:30 a 18:30h,
Durada 9 hores  

Director/docent
Cristina Carvajal, arquitecta experta en Retail, Albert Salazar i Miquel Àngel Julià, arquitectes experts en disseny de producte,
Idioma Català El cobrament de la matrícula es farà efectiu abans de l'inici del curs o mòdul de postgrau.


(*) Estudiants, arquitectes no col.legiats i altres professionals del sector

(**)Col.legiats a altres col.legis professionals i associacions amb els que tenim conveni.

A qui va dirigit

Dirigit a arquitectes, estudiants i professionals vinculats al món del Retail i el disseny de producte, que vulguin actualitzar els seus coneixements o vulguin conèixer alguns tipus de productes que ofereix el mercat del Retail en aquests moments, així com allò que suposa la gestió del disseny en una empresa editora de productes.

Objectius

Es tracta d’una trobada entre professionals i empreses, on es posarà en comú processos i tècniques de producció vinculats al món del disseny d’espais comercials i de productes.

La jornada té un caràcter de fòrum o simposi i està estructurada en una sèrie de conferències tècniques de 45 minuts cadascuna, on arquitectes, dissenyadors i fabricants explicaran conjuntament els criteris d'ús de cada producte per aconseguir les màximes prestacions, així com tècniques innovadores aplicades al disseny i la fabricació de productes com a exemple de bones pràctiques.

La jornada també comptarà amb un espai expositiu que permeti a les empreses mostrar els seus productes explicats en les sessions tècniques, i al migdia es generarà un espai flexible per a la interacció entre assistents i empreses on es podrà debatre i realitzar consultes específiques sobre les diverses aportacions i temàtiques tractades.

 

Programa

 

  Part I - RETAIL: INNOVACIÓ AL PUNT DE VENDA    
 

9.30 a 9.45 h
Presentació
Ponent: Alfredo Martín, president d'Amicca i columnista de Modaes 

 

     
Escofet 9.45 a 10.30 h
Layout i mobiliari
El mobiliari comercial, entès com un sistema de suports versàtil, és una eina estratègica en el punt de venda.
Possibilitats formals que ens ofereix el mobiliari de Saurina, per a resoldre els objectius plantejats pel concepte comercial.
Solucions que reforcen el procés de compra i l'exposició de l'assortiment. 
Ponents:
Anna Saurina, consellera delegada de Saurina, Instal·lacions Comercials 
Ignasi Morató, arquitecte. Dissenyador d'espais comercials 
Amb la col·laboració de
SAURINA - Especialistes en mobles i accessoris per a botigues

 

 
     
 Simon 10.30 a 11.15 h
Il·luminació en retail
Com elaborar un projecte d'il·luminació per a retail, tenint en compte la normativa tècnica i els requisits segons el tipus d'il·luminació que requereix l'espai i les tipologies de producte que podem utilitzar; remarcant les característiques tècniques com la temperatura de color i la reproducció cromàtica, tant important per als projectes de retail.
Ponents: 
Marta Culubret, responsable de projectes de LAMP 
Pep Cusidó, director de LAMP SPAIN 
Amb la col·laboració de 
LAMP - Especialistes en il·luminació
 

 

 


 

 

11.15 a 12.00 h
Accessos al voltant del RITE i UNE16005: normativa i disseny 
Detalls a tenir en compte per al compliment de la normativa dels accessos i el ventall d'opcions de disseny de GEZE, amb exemples pràctics.
Ponent: 
Irene Elorza, GEZE

Com pensar el nou Retail?
S'obren les portes, dos mons que s'uneixen (onLINE, OffLine)
Xavier Fisselier, consultor en Fisselier.Biz, consultoria especialitzada en la connexió entre el Retail ONLINE i OFFLINE, Senior Consultant en la consultoria The Shopsumer Institute, professor de Retail Marketing en el Màster de Gestió d'Oficina de Farmàcia del COFB, coautor del llibre "Cómo convertir tu farmacia en un SÚPER proyecto".

Amb la col·laboració de 
GEZE - Especialistes en sistemes automàtics per a portes

 


 
     
 

12.00 a 12.45 h
Pausa - Cafè
Espai de networking empreses - assistents (amb càtering, gentilesa de les empreses participants).
Exposició de productes i sistemes a l'espai Picasso del COAC, a càrrec de les empreses participants en la jornada.
S'exposaran els elements i materials especialment dissenyats per a aconseguir les millors prestacions en els projectes de retail. 
Un lloc de trobada entre l'arquitecte i l'empresa on intercanviar experiències i fer consultes als tècnics experts.

   
   

 

  12.45 a 13.30 h
Creació d'experiències en retail: l'èxit d'equips multidisciplinaris
L'arquitectura i el tractament de l'espai és una de les peces clau en un equip de creació de retail que es complementa amb una visió estratègica i de negoci per assegurar la viabialitat comercial i un enfocament de comunicació per a garantir la transmissió del discurs de marca.   
Ponent: Sashka Krtolica, consultora estratègica i creadora d'una web de referència dins el sector Retail. 
http://www.retail.awanzo.com/

   
        
  Part II - INNOVACIÓ EN DISSENY DE PRODUCTE    
 

13.30 a 13.45 h
Presentació
La segona part de la jornada està orientada a la Innovació en Disseny de Producte i s'introduirà el punt de vista i la metodologia del postgrau en Disseny de Producte que comença dimarts 28 d'octubre.
Presenta: Albert Salazar i Miquel Àngel Julià, arquitectes

   
     
Somfy 13.45 a 14.30 h
La finestra, nou electrodomèstic
Implementació de nous mecanismes de control i monitorització als elements arquitectònics

La finestra és el primer control energètic conjuntament amb la paret de la façana d'un habitatge o edifici. Proposem que la finestra sigui un nou electrodoméstic amb totes les característiques d'aïllament, seguretat, acústica, control solar, motorització i gestió implementades de sèrie, com en un cotxe. Només s'hauria de preveure el forat arquitectònic, fabricació en taller de la finestra, connexió a 230V i que funcioni. Així la finestra seria subministrada i instal·lada assegurant i certificant la qualitat prescrita pel tècnic i client.
Amb la col·laboració de SOMFY
 
 
Somfy
     
Simon 14.30 a 15.15 h
Il·luminació amb tecnologia LED
SIMON manté el seu repte permanent per la Innovació i el Disseny, garantint en tots els seus productes la màxima eficiència energètica. Abasta petit material elèctric i protecció, electrònica, tele gestió i tele mesura de consums punt a punt, seguretat (control d'accessos, videovigilància, anti-intrusió, alarmes tècniques), sistemes de connexió de veu, dades i multimèdia per a llocs de treball, canalitzacions, i il·luminació interior per a entorns professionals basada en tecnologia Led.
En aquesta jornada es presentarà i s'exposarà un nou concepte en il·luminació LED anomenat FLUVIA, una marca dins del grup SIMON, que aporta un fort component de disseny però sense perdre la funcionalitat i incorporant la tecnologia LED més puntera. 
Ponent: Salvi Plaja, director de Disseny de Producte a SIMON
Amb la col·laboració de SIMON
  Simon
     
  15.15 a 16.00 h
Pausa-Dinar
Demostracions de prototips i materials a l’espai expositiu de l'Espai Picasso del COAC, a càrrec de les empreses participants en la jornada. Es mostrarà in situ la manera de tractar els materials, de treballar amb prototips o de construir motllos, s’exposaran elements especialment utilitzats en el món del disseny i la fabricació de productes. Un lloc de trobada entre l’arquitecte i l’empresa on intercanviar experiències i fer consultes als tècnics experts.

Espai de networking empreses-assistents (amb càtering, gentilesa de les empreses participants).
 

     
Escofet 16.00 a 16.45 h
Disseny de mobiliari urbà en el context d'un projecte d'espai públic o de paisatge 
Coneixement del que suposa la gestió del disseny en una empresa editora de mobiliari urbà 
ESCOFET 1886, focalitzada des del seu origen en la producció i edició de mobiliari urbà, prefabricats industrials de formigó per a l'edificacio i paviments d'autor per a l'exterior, empra un gran component d'innovació i criteris constructius que han obert nous camins en la creació de mobilairi urbà i tecnologia de façanes per a l'edificació, explotant la millor tecnologia aplicada a l'excel·lència del formigó, que s'estén també a altres materials. Escofet impulsa la creació d'un espai urbà atemporal i els seus productes romanen vigents gràcies al disseny rigorós, la universalitat en la seva aplicació i la seva estricta condició material, definint un vocabulari urbà relacionat amb la cultura del projecte. 
Ponent: 
Enric Pericas Bosch, arquitecte director d'Elements Urbans a ESCOFET
Amb la col·laboració d'ESCOFET
  Escofet
     
16.45 a 17.30 h 
Create with Sismede. Un nou concepte per a portes d'acer
Sismede, amb una àmplia experiència en la fabricació de portes d'acer per a aplicacions dedicades a la seguretat sobre tot d'entitats bancàries, ha desenvolupat un concepte innovador: CREATE WITH SISMEDE. Una solució per a portes d'accés exterior fàcil d'adequar a les necessitats d'imatge, funcionalitat i seguretat. El sistema permet, mitjançant una aplicació informàtica online, fer un disseny propi a partir de diferents models bàsics que poden ser totalment personalitzats posteriorment. Un cop finalitzat el procés es pot tenir una imatge de la porta amb tots els seus accessoris, el preu i el termini de lliurament. Amb aquest sistema dóna resposta a una necessitat manifestada per arquitectes, decoradors i instal·ladors.
Amb la col·laboració de SISMEDE
   
     
 Intercanvi 17.30 a 18.30 h
Demostracions de prototips i materials a l’espai expositiu de l'Espai Picasso del COAC, a càrrec de les empreses participants en la jornada. Es mostrarà in situ la manera de tractar els materials, de treballar amb prototips o de construir motllos, s’exposaran elements especialment utilitzats en el món del disseny i la fabricació de productes. Un lloc de trobada entre l’arquitecte i l’empresa on intercanviar experiències i fer consultes als tècnics experts.

Espai de networking empreses-assistents.
   
     

 

Aclariments


Informació completa, Inscripcions i novetats a:
www.arquitectes.cat/escolasert

facebook twitter Likedin gooogle+
Col·legi d'arquitectes de Catalunya
Escola Sert · C/Arcs 1-3
08002 Barcelona
93 306 78 44 · infosert@coac.net
uia
ula
CSCAE

Lloc
Demarcació de Barcelona
Seu de Plaça Nova
Plaça Nova, 5
08002 Barcelona
93 301 50 00

Dates
23/10/2014,
Horari

Dijous de 9:30 a 18:30h,
Durada 9 hores  

Director/docent
Cristina Carvajal, arquitecta experta en Retail, Albert Salazar i Miquel Àngel Julià, arquitectes experts en disseny de producte,
Idioma Català El cobrament de la matrícula es farà efectiu abans de l'inici del curs o mòdul de postgrau.


(*) Estudiants, arquitectes no col.legiats i altres professionals del sector

(**)Col.legiats a altres col.legis professionals i associacions amb els que tenim conveni.