ESert
MONOGRÀFIC: El nostre futur
AGF140929
COAC

Lloc
Demarcació de Barcelona
Seu de Plaça Nova
Plaça Nova, 5
08002 Barcelona
93 301 50 00

Dates
Dilluns 29 de setembre de 2014,
Horari

de 19:00 a 21:00 h,
Durada 2 hores  

Director/docent
Jordi Querol, amb la col·laboració de Víctor Fanlo,
Idioma Català El cobrament de la matrícula es farà efectiu abans de l'inici del curs o mòdul de postgrau.

A qui va dirigit

Arquitectes col·legiats i membres de l'AAEPFC.

Objectius

Determinar o bé imaginar el futur sempre és un tema difícil. Tenim el passat i moltes dades, i també tenim la història, però tot i així sempre és difícil preveure'l.

Per fer arquitectura, o sigui per construir, fa falta un client (les necessitats) i uns diners (el fet econòmic). Dos paràmetres que sempre van junts, per separat no anem enlloc.

Dins de la típica activitat de l'arquitecte es poden crear tres blocs ben diferents:

a.- Un arquitecte funcionari, o bé, un d'assalariat, cada dia es guanya el pa, és a dir, cada dia salta els corresponents obstacles (encàrrecs del cap) i si ho fa bé inclús el felicitant. Resumint, canvies feina que fas a diari per cobrar a final de mes un sou pactat.

b.- Aquest grup el concreten els professionals autònoms (els "freelance"). Advocats, arquitectes, enginyers, etc. Professionals que depenen d’un client. Cada feina té una història diferent.

c.-  L'últim i tercer grup és aquell on els professionals que l'integren no tenen client inicial. Quan es prepara una exposició d’aquarel·les, es redacta un llibre, es prepara un concert de guitarra... tot depèn del resultat final, o sigui, els clients apareixen al final.

 

Programa

La jornada es divideix en quatre capítols:

 

(I) CAPES

A l'igual que en qualsevol projecte d'arquitectura dibuixat amb CAD hi han diverses capes (estructura, instal·lacions…) en aquesta conferencia també.

 

(II) TEMPS ACTUALS

Els nostres temps, els immediats, han generat el nostre general atur.

La "bombolla" immobiliària i una crisis econòmica europea han determinat el nostre particular caos.

Vàrem fer masses habitatges de cop, tal i com diu John Ralston Saul, "Aquesta crisis ha vingut per un excés de producció. ¡¡¡No necessitem tantes coses!!" A la vegada els bancs van tancar les seves portes, ja no deixen diners a ningú. Les dues coses fan que el promotor tradicional i el client del la caseta i l'hortet al Maresme ja no existeixin.

 

(III) REACCIÓ

El primer que ens passa es que ens posem de mal humor. Els més optimistes pensen que aviat s’acabarà i tornarem a tenir treball. Els més pessimistes es deprimeixen i, una gran majoria, mirem con ens en podem sortir.

 

(IV) SOLUCIONS (Activitats immediates i possibles)

Per arribar a solucions que serveixin (si no es així ja no son solucions) el primer que hem de fer es saber amb exactitud qui som, que es el que sabem i que es el que podem aprendre amb certa facilitat.

1.- Amb el nostre perfil, el primer que s’ha de fer és fabricar una WEB, la nostre pròpia WEB.

Allà dirà coses com, el nostre CURRÍCULUM VITAE, les nostres millors obres (edificis, decoracions, etc.). Amb aquesta targeta de visita ens hem d'introduir a la "xarxa" i volar.

2.- Obtenir un millor perfil.

3.- Camps d'especialització:

PERSPECTIVES 3D

GESTIONAR LLICÈNCIES

PRESENTAR-SE A BUFETS D'ADVOCATS

MANAGEMENT

ASSESSORAMENT URBANÍSTIC a EMPRESES INTERNACIONALS.

ENERGIES RENOVABLES

COMUNICACIÓ

CONCURSOS

TURISME

4.- Desenvolupar "talents" que possiblement tinguem dins nostre com, pintura, fotografia, escultura, literatura, poesia, estructures, instal·lacions, promocions... és un bon camí.

a.- Proposar a l'Ajuntament de BCN el càrrec (lloc de treball) d'ARQUITECTE DE CARRER, es a dir, agafar un carrer, el que ens agradi més i fer una proposta d'arranjament. Un dossier on es contemplin totes aquelles obres que el més bonic, agradable i funcional.

Si aquella idea fos acceptada el projecte es tiraria endavant però, a més, obtindríem el nomenament d'ARQUITECTE DEL CARRER de la Lluna. Sense sou fixe però, cobrant quan es posessin en marxa les nostres idees.

b.- Per pocs diners proposar a la Consellera d'Ensenyament donar classes d'introducció a l’Arquitectura en els col·legis de primera ensenyança. Els nens i nenes ho agrairien i els arquitectes joves tindríeu algun ingrés.

 

DEBAT FINAL

 

Aclariments

Lloc:
 
Sala d'Actes - COAC

08002 Barcelona
93.306.78.28

Les anul·lacions d'una matrícula han de ser comunicades per escrit i comportaran el càrrec corresponent al 50% de l'import de la mateixa en concepte de despeses administratives.
 
Organitza:

 

Informació completa, Inscripcions i novetats a:
www.arquitectes.cat/escolasert

facebook twitter Likedin gooogle+
Col·legi d'arquitectes de Catalunya
Escola Sert · C/Arcs 1-3
08002 Barcelona
93 306 78 44 · infosert@coac.net
uia
ula
CSCAE

Lloc
Demarcació de Barcelona
Seu de Plaça Nova
Plaça Nova, 5
08002 Barcelona
93 301 50 00

Dates
Dilluns 29 de setembre de 2014,
Horari

de 19:00 a 21:00 h,
Durada 2 hores  

Director/docent
Jordi Querol, amb la col·laboració de Víctor Fanlo,
Idioma Català El cobrament de la matrícula es farà efectiu abans de l'inici del curs o mòdul de postgrau.