transparent

Reforma i ampliació CEIP Sta Maria de Castelló de Farfanya (fase I i II)

Un riu conforma el lloc on s’ubica l’escola que es reforma parcialment i s’amplia amb un nou nucli de comunicacions. L’accés es canvia a la plaça posterior, la nova façana en un entorn dominat pel mur de contenció del pavelló poliesportiu. Aquest nucli, separat amb respecte de l’edifici existent, organitza i dóna vida a tot el col•legi. És un nucli misteriós, que vol incitar a la sorpresa, al descobriment de l’espai i la llum interiors. A la vegada, aquest nucli permetrà un accés directe als dos patis als quals accedeix el centre. A nivell de façana l’actuació a l’edifici existent vol ser el més mínima i respectuosa possible. En canvi el nucli es concep com el nou element d’accés i la nova imatge de l’escola, amb una volguda dualitat entre l’existent i el nou. A través del llenguatge de l’abstracció mostra el seu respecte amb una actuació discreta però amb caràcter. Es de formigó encofrat amb canyís, massís, amb una textura que entra en relació amb la textura que respira el riu proper.



Prudenci Español Pons

pespanol@coac.net


Josep Justo Parellada - Arquitecte Tecnic
Institut Tecnológic De Lleida - No Especificat

Tornar
Castello De Farfanya
Veure el mapa més gran