transparent

Reforma d'un habitatge unifamiliar entre mitgeres

Es pretén millorar la funcionalitat de l’habitatge amb la modificació de la distribució interior i la disposició d’una única escala, establint una zonificació dia-nit molt clara. Al mateix temps es vol aconseguir una amplitud espacial, amb vistes passants des de la façana a carrer fins al pati-jardí posterior i vistes creuades entre les dues plantes a través del doble espai i de l’envidrament del sostre de la cuina. Així, es procedeix al buidat general interior de la casa originària, fent visible des de dins la seva envolupant, tant els murs com la coberta (biguetes ceràmiques). A continuació, en planta baixa, es comprimeixen tots els espais servidors de la zona de dia en un únic nucli que ocupa l’espai central de la casa, entenent-lo com un gran moble aïllat que esdevé el veritable protagonista de l’habitatge. Conté la cuina, el lavabo, l’escala, un petit celler, prestatgeria i armaris. A més, a sobre seu es genera una sala-distribuïdor. Tot aquest element està acabat amb fusta, tant en els seus paraments verticals com horitzontals, permetent tota l’activitat domèstica al seu voltant, obrint i tancant portes, calaixos i armaris, escalant-lo i fins i tot trepitjant-lo al utilitzar la planta primera. Aquesta planta queda doncs totalment oberta cap al jardí i amb interessants visuals cap a la planta primera i plans de coberta. A la planta primera, la zona de nit, queda subdividida en dues parts, articulades per la sala distribuïdor. En un costat el dormitori principal, amb bany. En l’altre, els dormitoris dels fills, amb un altre bany i una cambra armari per la que s’accedeix a una terrassa posterior sobre el jardí.



Ramon Domènech Companys

rdomenech@coac.net

Tornar
C/ Aragó, 3, Raimat (lleida)
Veure el mapa més gran