transparent

Urbanització d'una plaça a Tartareu i dels espais lliures que l'envolten

Tartareu està consolidat en la vessant sud d’un turó.Els carrers discorren longitudinalment i s’entrelliguen a través d’escales.Les cases s’encavalquen i permeten la visió del paisatge:a sud,les planures ocupades pels camps de conreu i flanquejades pel Montsec; a nord,la pròpia serra amb l’ermita.Una cara i un dors sempre presents El terreny destinat a la plaça era una petita esplanada formada per un creuament de camins de límits difosos entre la serra,els vials i edificis rurals.Sobre la primera imatge abrupta prevalia la condició privilegiada de mirador Aplanar per expandir l’àmbit del gaudi;contenir la serra;definir al voltant les circulacions de cotxes i tractors i fer creuar la plaça al vianant, han estat les premisses per organitzar l’espai La pedra,l’ombra preuada,l’escala tangent,el recolliment de la corba i el banc de dos costats -un per mirar l’ermita,l’altre per mirar els camps-han estat els elements per fer-la viure. La resta ho posa el paisatge i el plaer de formar-hi part



Mercè Bosch Roma

boschroma@boschroma.com

www.boschroma.com


Laura Juangran Rafel - Col·laborador Despatx
Campanyà Vinyeta, S.l. - Càlcul Estructura
Garriga Enginyers - Instal·lacions
Josep Cases Roca - Aparellador

Tornar
Les Avellanes I Santa Linya
Veure el mapa més gran