transparent

REHABITAR CAL XICO

Feia molts anys que a Cal Xico no hi vivia ningú, fins que la Fundació el Solà de La Fatarella va plantejar la seva rehabitació. La intenció era tornar a donar-li vida, fent-ne reviure la memòria, això sí, amb els mínims mitjans. Primer vam imaginar aquesta vida, pensant amb cadascun dels espais. Al soterrani, el taller del tast. A l’antiga quadra, el taller d’història. Just a sobre, a la pallissa, hi anava el taller dels jocs, on es recuperarien els jocs tradicionals. A la planta intermèdia hi anava el taller d’informació. A la planta segona, els tallers de lletres i el taller del gust. I a les golfes, hi anava el taller del cos destinat a la música i a les arts corporals. I totes les actuacions consistien, amb les mínimes decisions, a mantenir el màxim possible del passat (porcellanes, esgrafiats, textures de fum, envans) i possibilitar els usos reinventats. I així, de mica en mica i de manera totalment artesanal i dilatada en el temps, estem aconseguint recuperar la vida a la casa.


Obra premiada: Finalistes del Premi Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic. El Jurat destaca la sensibilitat a l’hora de realitzar l’obra, dignificant un patrimoni popular que hem d’aprendre a valorar en la seva justa mesura i a estimar-lo com cal, respectant tot el nostre llegat cultural i procurant no perdre'l.

Obra seleccionada



Esteve Aymerich
Inés De Rivera
Núria Salvadó
Ton Salvadó

nsalvado@coac.net

www.nuriasalvado.com www.stemarquitectes.com


Aida Espanyol - Arquitecte
Kerstin Strüwind - Col·laborador Despatx
Maria Campos - Col·laborador Despatx

Tornar
Carrer El Solà, 23,
Veure el mapa més gran