transparent

RESTAURACIÓ DEL CASTELL NOU DE FLIX

L’encàrrec consistia en la restauració del Castell de Flix, base militar carlista, que presideix el meandre del riu Ebre al seu pas per Flix. Es tracta d’una construcció efectuada exnovo pel cos d’enginyers militars a mitjans del s.XIX. L’interès principal del castell és la geometria triangular, aconseguint amb aquesta un control absolut dels flancs defensius, respecte de les línies d’avançada militar al llarg del riu. El projecte parteix del respecte cap a la potent geometria, en tant que la interpretació de les restes del castell evidenciaven clarament la seva traça i, per tant, durant la restauració es podia assumir la temptació que ens oferia el come era e dove era. El resultat dels treballs són la recuperació de l’accés original, donant pas a un espai d’avançada i des d’aquest l’accés als tres passadissos del triangle. En una de les tres torres situada en un dels vèrtex del triangle s’hi col·loca l’escala, que accedeix a la terrassa-pèrgola i des d’aquesta fins a la torre gran.


Obra premiada: Premi Territori i Sostenibilitat. Es valora especialment el joc de paviments de diferents materials, amb la composició pensada per al lloc i els seus moments històrics. A la plaça s’aprecia el contrast de la visió de l’espai diürn i el seu canvi extrordinari amb la il·luminació nocturna. Els àmbits resultants en surten reforçats.

Obra seleccionada



Miquel Orellana GavaldÀ
RubÉn Heras Tuset

miquelorellana@coac.net

Tornar
Carrer Del Calvari S/n, Flix
Veure el mapa més gran