transparent

AMPLIACIÓ CASA YOSHIKO & SATOSHI

La cultura del bany, té una gran presència en la tradició japonesa. La casa de la Yoshiko i en Satoshi a Alella necessitava un espai dedicat exclusivament al bany en sintonia amb el seu origen cultural. Aquesta singularitat, ens suggeria no plantejar el nou volum com si es tractés d'un creixement natural, sinó més aviat plantejar afegir un nou subjecte arquitectònic, que per la pròpia dimensió i forma explicités la seva autonomia en relació a l’edificació existent. Calia doncs que el nou volum quedés per sota la coronació de la façana, per tal que el perfil fragmentat de la teulada continués conservant tota la seva força vista des del jardí. En segon lloc vam proposar el nou volum com una caixa lleugera, de perímetre en planta també fragmentat que es relacionés amb l’exterior a partir d’una gradació de transparències. L’elecció de sistemes constructius, materials, colors i textures, buscava un tractament diferenciat entre l’arquitectura existent i la nova.



Jordi Gual Castellana
Salvador Ribas Serra
Xavier Cavero I BuscatÓ

nac@coac.net

www.rgc.cat


Manuel Arguijo Vila - Càlcul Estructura
Ma EugÈnia Alvarez EscutÉ - Arquitecte Tecnic
Anna Sau Domingo - Ma Del Mar Garcia - Interiorista
Patricia Xercavins - Arquitecte
Francesc ViÑas - Estudiant Arquitectura

Tornar
C/ Pedraforca, 12, Alella
Veure el mapa més gran