transparent

4 cases unifamiliars en una parcel•la molt petita i accidentada

La parcel·la d’escassa superfície està situada a la vora d’una antiga riera a Palau-Solità i Plegamans, condicionada per fortes pendents dels dos carrers colindants i un talús molt accidentat de quasi quatre metres de desnivell.

El projecte consisteix en quatre cases unifamiliars adossades dos a dos i cada conjunt està compost per dues tipologies diferents. Condicionades per la topografia, cada casa està situada a diferent nivell, les dues primeres tenen soterrani de manera que totes resulten ser diferents.

Cada casa s’organitza en diferents volums la composició dels quals s’ha realitzat segons la funció, la millor orientació i assoleix i màxima privacitat.

Els dos volums de les dues cases en la primera planta llisquen paral·lelament en direccions oposades i s’esglaonen l’un respecte l’altre amb la finalitat de salvar la pendent acusada i creant diferents terrasses amb diferents orientacions. Les obertures s’han realitzat en funció de l’orientació de cada façana i de les seves vistes. Un mur que passa per davant de les quatre cases salva el desnivell entre el carrer i la zona baixa dels jardins.




Elsa Bertran Brancós
Gregor Mertens

bertran-mertens@coac.net

www.bertran-mertens.com


Pau Llorca Abad - Arquitecte
Luis Bozzo Estructuras Y Proyectos, S.l - Enginyer
Roger Pinyana Fàbregues, Sgs Tecnos, S.a., - Aparellador
Leonor San Pedro - Paisatgista

Tornar
Carrer Piscines 25-27,