transparent

Nou accés al centre històric de Gironella

El centre històric de Gironella se situa a la vora est del riu Llobregat, 20 metres per sobre de la part moderna, que ha crescut a l’altre banda del riu. Les dificultats d’accessibilitat han provocat el despoblament del casc antic i per això proposem insertar un nou accés que potenciï la connectivitat entre les dues parts. Buscant dialogar amb lo preexistent, ubiquem l’ascensor en un punt estratègic del camí de Cal Metre, antic accés a les colònies tèxtil. Reconeixem l’estrat vegetal del passeig com un element de relació amb l’espai públic i busquem continuïtat material amb les indústries.

L’estructura està formada per pilars i anells tubulars. Els 8 metres inferiors de la caixa de l’ascensor es resolen amb tancament vidriat, la transparència del qual garanteix la integració en el passeig de Cal Metre. Els 16 metres superiors estan coberts per una gelosia ceràmica, deixant la cara interior oberta per mantenir contacte visual amb els vestigis de la muralla medieval durant el trajecte.




Carles Enrich Giménez

carles@carlesenrich.com

http://carlesenrich.com/


Masaad - Càlcul Estructura

Tornar
Plaça De La Vila, Gironella, Gironella
Veure el mapa més gran