transparent

Nous accessos al centre històric i rehabilitació de Centre Cívic

L'edifici és un volum rectangular de dues plantes semi-empotrat sota la plaça de la Fira. Un volum circular situat a la part posterior de l'edifici incorporava una escala de cargol que comunicava la plaça amb la cota d'accés a l'edifici, a la planta baixa.

L'actuació respecta el volum original de l'edifici i s'adequa únicament l'interior i la façana per convertir-lo en Centre Cívic. L'escala circular es retira en benefici de l'espai públic-mirador de la plaça, i es crea un nou nucli de comunicacions verticals, format per escala i ascensor, adossat a la façana de l'edifici. D'aquesta manera es ressol l'accés adaptat a cada una de les plantes de l'edifici, i a la vegada es relaciona la plaça de la Fira amb l'àmbit de la carretera del Miracle, on es troben la zona esportiva i l'aparcament ocasional.

El projecte ordena també la base de l'edifici mitjançant l'enjardinament del talús, el condicionament d'un espai de passeig amb arbres, i la instal·lació de mobiliari urbà.




Pere Santamaria I Garcia

info@santamariaarquitectes.cat

www.santamariaarquitectes.cat


Joan Ramon Blasco - Càlcul Estructura
Garrós Taller D - Instal·lacions

Tornar
Carretera Del Miracle S/n, Cardona
Veure el mapa més gran