transparent

Habitatge unifamilar a Berga

La principal dificultat era aconseguir un habitatge en una sola planta, dins un solar ubicat a la vesant d’una serra, elevat a 5,3 m del carrer, amb només un petit punt possible d’accés des del carrer i que gaudís de les vistes al Montseny,  Montserrat i Queralt.

L’accés es realitza mitjançant una rampa que dóna accés al garatge soterrat sota la plataforma del solar on s’ubica l’habitatge en una sola planta. S’organitza en dos volums allargats de coberta ondulada, un conté la zona de dia i l’altre la zona de nit, desplaçats entre ells i units per un volum més baix que actua de ròtula i que conté l’estudi i l’accés a l’habitatge des del garatge. Es protegeix dels veïns amb una façana cega i del carrer posterior elevat amb els voladius. Però que s’obre a ell mateix i al paisatge amb grans vidrieres i un gran balcó amb vistes a 180º. Que vola sobre els murs de formigó del soterrani, piscina i tanca que de forma esglaonada salven el desnivell amb el carrer i minimitzen l’impacte visual.




Ramon Subirana I Jové / Arturo De Visa Jambrina

eidee@eidee.cat

www.eidee.cat


Martí Barcons Fígols - Arquitecte Tecnic

Tornar
C/ De La Plana S/n, Berga
Veure el mapa més gran