transparent

Escola de Música de Berga

L’edifici, guanyador del concurs per l’escola de música de Berga, busca la integració dins del conjunt històric-cultural que formen el Casino i el teatre municipal. Elimina afegits, recupera la presència de l’edifici modernista del Casino i dota de façana un teatre mancat d’aquesta

L’edifici està format per un volum que s’organitza de forma vertical i conté les aules de gra més petit, i un altre de forma horitzontal que conté els accessos, les aules col.lectives i usos generals. Volum en forma de pont és accés des de la plaça i garanteix  les sortides d’emergència i pas de vehicles del teatre. La disposició dels volums potencia la comunicació amb el Pg.del Lledó, s’obre a la pujada St.Francesc i consolida i s’integra a la plaça Baylina baixant l’alçada a la dels edificis que la delimiten. Amb una façana cega es busca la protecció acústica i visual dels veïns. L’edifici d’acabat de teixit metàl.lic és teló de l’escena, mentres la plaça esdevé platea com a punt de contemplació de l’acció

 




Ramon Subirana I Jové / Arturo De Visa Jambrina

eidee@eidee.cat

www.eidee.cat

Tornar
Plaça Pere Antoni Baylina S/n, Berga
Veure el mapa més gran