transparent

TORRE JÚLIA

El projecte forma part de l’urbanització d’un dels solars residuals resultants de la construcció de la Rda. de Dalt el 1992. Compartiran el mateix solar un nou centre esportiu, una residència d’avis i la Torre Júlia, (edifici d’habitatges tutelats per a gent gran), generant al seu voltant un espai públic que s’estén des del carrer fins a definir una nova plaça pública que donarà accés als equipaments. La torre Júlia es divideix en 3 parts , cada comunitat te associat un espai comú de major entitat, on s’organitzen la major part de les activitats comunitàries, aquest tres espais constitueixen el cor de la proposta, s’expressen clarament en façana, tota la façana de l’edifici treballa conjuntament com una biga en gelosia. Els passadissos amples oberts amb vistes cap a la ciutat , les escales recorrent l’exterior, els dobles espais i la gran coberta assoleiada configuren un edifici pensat perquè la gent gran tingui la possibilitat de relacionar-se i gaudir de les activitats en comunitat.

Obra seleccionada en la modalitat de: Inclou edificis d'habitatges plurifamiliars de promoció pública o privadaL'edifici presenta una varietat de solucions experimentals que són altament lloables en el context d'un projecte de molt baix cost. S'articula un sistema de circulació interessant (i expressiva) que connecta passadissos interns i diverses sales comunes amb simples tipologies d'habitatge però ben resoltes.

Obra seleccionada



Pau Vidal Pont
Ricard Galiana Nadal
Sergi Pons Rosell

rgn@coac.net


Encarna Garcia Ramiro - Aparellador
Jaume Pastor - Instal·lacions
Robert Brufau - Càlcul Estructura
Gioia Giudazzi - Arquitecte
Estel Rosell - Dissenyador Gràfic

Tornar
Via FavÈncia 348, Barcelona
Veure el mapa més gran