transparent

ESCOLA MARTINET

Sobre un solar de reduïda superfície s'organitza una planta baixa en forma de “U”, al voltant del pati d'educació infantil, que allibera la resta del solar per al pati de primària. L'aulari s'ha concebut com un volum de tres plantes en el qual les aules d'infantil, orientades a sud, tenen contacte directe amb el seu propi pati mitjançant un porxo. Un corredor orientat a sud, protegit per una gelosia de peces ceràmiques, dona accés a les aules de primària que, situades en planta primera i segona, reben llum d'orientació nord. La gelosia funciona a diverses escales, des de la Ronda de Dalt la façana principal de l'escola és molt visible, i s'integra en el paisatge de grans contenidors de polígon industrial veí, mentre que el que es destaca a mitja distància és la geometria tridimensional de les peces. Des de l'interior forma una doble façana que controla la llum i crea un paisatge interior de colors, llums i ombres, que canvien amb el pas del temps i amb el moviment de l’observador.

Obra seleccionada



Carlos DurÁn Bellas
Humbert Costas Tordera
Jaime Blanco Granado
Manuel GÓmez TriviÑo

mestura@mestura.es

www.mestura.es


Xavier Aumedes, Aumedesdap. - Medicions I Pressupost
Luís Alfredo Rodríguez, Lart - Càlcul Estructura
Manuel Comas - Instal·lacions
David Capellas - Estudiant Arquitectura
Toni Cumella - Gelosia Ceràmica

Tornar
Carrer Martinet, Núm. 1,
Veure el mapa més gran