Alçat de la façana del projecte de reforma d’un edifici d’habitatges per a Lluís Batlle.

Exposició 50 anys de l’Arxiu Històric del COAC, a la Casa Masó

Imatge: 
Projecte de reforma d’un edifici d’habitatges per a Lluís Batlle. Alçat de la façana del c. Fontanilles, Girona. AHCOAC. Foto: Jordi Puig/Fundació Rafael Masó.
Amb motiu del Dia Mundial de lArquitectura, la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya amb la col·laboració de la Fundació Rafael Masó inauguren a Girona l’exposició 50 Anys de lArxiu Històric del Col·legi dArquitectes de Catalunya (COAC). Aquesta mostra és una oportunitat única per veure una selecció de projectes d’arquitectes vinculats a les comarques gironines, així com dibuixos d’obres d’altres llocs de Catalunya, a través dels quals s’explica part  de la història de l’arquitectura del nostre país des de mitjan segle XIX fins a l’actualitat.

La mostra, que es podrà visitar del 6 d’octubre de 2020 al 5 de febrer de 2021 a la Casa Masó, recull els dibuixos originals d’una vintena d'arquitectes entre els quals hi ha Francesc de Paula i Vilar, Camil Oliveras, Rafael Masó, Pelayo Martínez, Josep Claret o els RCR Arquitectes, guardonats amb el Premi Pritzker l’any 2017. Aquesta documentació posa en valor la principal tasca dels arquitectes, més enllà de moviments o estils acadèmics en formalitzar les necessitats de la societat a través de l’arquitectura. D’aquesta manera, la mostra atorga el màxim protagonisme tant al traç dels dibuixos, com als seus autors, independentment de les influències culturals de cada època.

De les peces que formen part de l’exposició a la Casa Masó, en destaquem les que procedeixen de l’Arxiu de Girona com la Farmàcia Masó Puig, la Farinera Teixidor i la Casa Batlle de Rafael Masó, l’alçat del Cafè Espanya de Camil Oliveras, la perspectiva axonomètrica de lEscola de Belles Arts i Arquitectura de Pelayo Martínez Paricio o lEscola Vicens Vives de Josep Claret. 


Aforament limitat.

Versió per a imprimirPDF version