Propers Actes

2a sessió d'Ecumenòpolis: "Barcelona era una fiesta (Underground 1970-1983)"

Segona sessió de l'any d'Ecumenòpolis, el cicle de cinema i ciutat del COAC. Es projectarà el film "Barcelona era una fiesta (Underground 1970-1983)", de Morrosko Vila San-Juan, Séptimo Elemento, Monsieur Alain, TV3, TVE. Barcelona 2010. 

Des dels seus inicis l'Ecumenòpolis s'ha plantejat com un cicle on debatre sobre qüestions que afecten el medi urbà, hàbitat majoritari de la humanitat. Al llarg d'aquests 6 anys hem projectat documentals on la ciutat es contempla, s'explica i s'interpreta des de les més diverses narratives, sense oblidar la narració de la ciutat que es fa des dels seus marges físics o socials, des de les experiències vitals d'aquelles persones allunyades de morals i valors entesos com majoritaris. En paraules dels protagonistes del documental, els maleïts. 

Després de l' interludi de febrer tornem al nostre horari habitual de divendres tarda amb un documental que recrea un moment particularment interessant de la història recent de Barcelona. Entre finals dels 60 i principis dels 80 es va produir un moviment (underground? contracultural?) protagonitzat per la llibertat, la il·lusió i la creativitat. Una bomba de rellotgeria -precursora de la Moguda Madrilenya i, sens dubte, molt més interessant- de la qual se n'ha parlat poc. 

Mariscal, Nazario, Montesol, Onliyú, Pau Riba, Pepe Ribas, Marta Sentís, Quim Monzó, Oriol Tramvia, Miguel Gallardo, Luis Racionero i Josep M. Martí Font, entre d'altre , expliquen com van viure i què va passar durant aquells gloriosos 70 a Barcelona.

En acabar la projecció comptarem, entre d'altres, amb la presència del director Morrosko Vila San-Juan i l'il·lustrador i protagonista del documental Miguel Gallardo, en una conversa animada per Alejandro Giménez Imirizaldu, arquitecte, professor i investigador de l'underground

Patrocina:   

 

Col·labora: 

Veure el vídeo:

Versió per a imprimirPDF version