que defineix un jardí del moviment modern ibèric (1925-1975)?

Què defineix un jardí del Moviment Modern Ibèric (1925-1975)?

Imatge: 
© Arquinfad
El proper 3 de juny a les 17.30h i en el marc del Registre que la Fundació DOCOMOMO Ibèric està duent a terme sobre els jardins de el Moviment Modern a la Península Ibèrica, es planteja aquesta trobada online per abordar quines són les característiques que defineixen el jardí modern.

A diferència de les obres arquitectòniques, el material principal que constitueix els jardins és un element viu, la vegetació, que té la seva pròpia evolució i incorpora la dimensió temporal com a element compositiu. Ens trobem davant d'unes obres que parteixen d'una intenció projectual i es van transformant amb el temps i la intervenció dels responsables de la seva conservació.

A partir d'aquestes especificitats, es planteja la següent pregunta: què defineix un jardí del Moviment Modern? A aquesta qüestió es pretén donar resposta en aquesta trobada amb la participació d'especialistes de diferents disciplines, la biologia, l'arquitectura o el paisatgisme, amb una sèrie d'intervencions curtes i un debat. Comptarem doncs amb la presència de José Tito Rojo, biolèg (Granada), que presentarà el llibre "El jardín de la modernidad" i una taula rodona posterior amb els següents participants:

- Isabel Aguirre, arquitecta (La Coruña)
- Darío Álvarez, arquitecte (Valladolid)
- Cristina Castel-Branco, arquitecta-paisatgista (Portugal)
- Mª Luisa González García, arquitecta (Illes Canàries)
- Patricia Hernández Lamas, arquitecta (Madrid)
- Xavier Llobet, arquitecte (Barcelona)
- Juan J. Tuset, arquitecte (València)

Cal inscripció prèvia 


Versió per a imprimirPDF version