Imatge d'una capelleta il·luminada de la ciutat d'Olot

La Delegació Garrotxa-Ripollès col·labora en la posada en valor de les capelletes d’Olot

Imatge: 
© Marc Torra

Lluèrnia, festival del foc i de la llum, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Olot i la Delegació Garrotxa‐Ripollès del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC), ha volgut seguir promovent la posada en valor de les capelletes de la ciutat d’Olot després de l’èxit de la convocatòria d’intervencions permanents i reversibles del 2019.

En aquesta nova intervenció, s’ha dut a terme el projecte Nimbes i Aurèoles de l’arquitecta Mercè Amat, repetint la proposta de la primera edició. La proposta pretén recuperar la funció il·luminadora de les capelletes que han perdut el seu fanal i, alhora, ressaltar la seva figura i simbologia. Per a realitzar les intervencions, s’han instal·lat unes corones de llum al voltant de les peces fetes amb tubs fluorescents circulars simulant la geometria i aspecte dels nimbes i les aurèoles presents en les representacions religioses. Aquestes corones, gràcies al seu sistema de subjecció, permeten graduar la dimensió, la quantitat de cercles i la distancia entre elles de manera que es poden adoptar a diverses geometries i a diverses ubicacions. 

Amb aquestes noves actuacions ja són vuit les capelletes il·luminades que estan ubicades a les escales i carrer Roser, als carrers Doctor Fàbregas, Sant Tomàs, Hospici, Fontanella, Fluvià, i a la Plaça Major. 

Imatges del projecte 

23/02/2021
Tornar