Propers Actes

El COAC participa en la iniciativa de la UIC per repensar l’urbanisme del 22@

El COAC participa en la iniciativa de la UIC per repensar l’urbanisme del 22@

Imatge: 
© Jesús Arenas
La UIC Barcelona School of Architecture presenta l’exposició “22@_What? How to achieve balance in Northern Poblenou, Barcelona”, una mostra de 10 treballs de fi de grau que reflexiona sobre el districte 22@ 20 anys després de la seva implementació.

El COAC ha format part de la iniciativa amb la representació de Duna Bellmunt, vocal de la Junta de Govern, com a membre del tribunal en la defensa oral dels treballs, juntament amb l’arquitecte Ferran Grau i diversos professors de l’escola.

L’exposició es pot visitar fins al 31 de juliol a l’antiga fàbrica tèxtil del Poblenou Ca l’Alier i seu actual del centre d’innovació urbana BIT-Habitat. Els treballs plantegen noves propostes programàtiques i arquitectòniques per a la zona nord del Poblenou a partir d’una anàlisi de la zona feta l’any anterior, del qual es desprenia una manca de densitat residencial per potenciar el comerç de proximitat, poca connexió a la xarxa de metro i una fragmentació de l’espai urbà que crea processos de gentrificació i expulsió de veïns.

Projectes amb visió de conjunt
Els 10 projectes són resultat de tres tallers dirigits pels arquitectes Iñaki Baquero, Marta García-Orte, Mamen Domingo i el Dr. Ernest Ferré.  Plantegen propostes amb un patró urbà menys regular, més flexible i adaptable. Els alumnes aposten per crear habitatge social i protegit, nous serveis i equipaments, articular nous espais verds com les Giga Illes Verdes i augmentar l’espai peatonal.

Més informació
18/07/2019
Tornar