Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Port de Maó

Síntesis Arquitectòniques | Toni Vidal: Atles del port de Maó

Imatge: 
© Toni Vidal

El Departament de Cultura de la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) ha programat la cinquena edició del cicle de conferències sínTESIS Arquitectòniques que, per primera vegada, es realitzaran en línia. 

El cicle l’iniciarà l’arquitecte Toni Vidal amb la presentació de la seva tesi doctoral titulada Atles del port de Maó, el dijous 18 de juny (19 hores). Un paisatge eminentment urbà, element infraestructural, i port -natural- d’interès general de l’Estat, explicat des de l’arquitectura com a disciplina i punt de partida: aquest és el propòsit de la tesi doctoral. 

El seu objectiu és el de descriure, amb rigor i objectivitat, tots els elements que incideixen en una vall urbana i inundada que, més enllà dels límits legals establerts com a portuaris, hi esdevenen inequívocament vinculats. Usos portuaris que passen pels trànsits logístics i comercials, la pesca o la nàutica recreativa, que aquí conviuran amb altres realitats sobreposades: les sanitàries, les turístiques, l’habitatge, la indústria o el desús d’un patrimoni històric d’origen militar, construït d’acord a interessos que superaven els de l’illa de Menorca. 

Toni Vidal (Maó, 1978)

És arquitecte per l’ETSAB (UPC-2003), Màster en Teoria i Pràctica del Projecte Arquitectònic (UPC-2012) i Doctor arquitecte pel Departament de Projectes Arquitectònics de la UPC (2020). Soci amb Lis Figueras, arquitecta, de l’estudi LA MAR d’arquitectes (2008). Professor Associat al Departament de Projectes Arquitectònics de la UPC – ETSAB. Vinculat al Grup de Recerca Habitar de la UPC. La seva obra ha estat guardonada en diversos certàmens, premis i concursos. Ha participat com a director de jornades d’urbanisme i arquitectura. És col·laborador del Diari Menorca entre altres treballs editorials.       

La segona presentació es farà el dijous 25 de juny (19 hores) i comptarem amb l’arquitecta Rocío Narbona, amb la tesi Cartografía operativa para el proyecto de paisaje turístico de Canarias. Finalment, tancarà el cicle María Sebastián amb la tesi Arquitectura i turisme a les Illes Balears. Projectes, obres, fotografies, el dijous 16 de juliol (19 hores).

El cicle Síntesis Arquitectòniques pretén apropar a la societat els treballs d’investigació de diversos professionals mitjançant la presentació de les seves tesis doctorals basades en temàtiques on l’arquitectura és l’eix central. 

               

Versió per a imprimirPDF version