Propers Actes
Festes d'Arquitectura 2023. Horta-Guinardó: Valorem...
Festes d'Arquitectura 2023....
Biennal Europea a Biennal Internacional del Paisatge
La primera edició de la Biennal Internacional de Paisatge sorgeix de la voluntat d’aprofundir i generar debat entorn al paisatge. No tant sols des d’un punt de vista ambiental, tot i que és un dels motors de conservació paisatgística; sinó també a través de l’arquitectura del paisatge. És rellevant la recerca i investigació en tots els camps disciplinaris que estan vinculats a l’estudi del paisatge i a la seva evolució. Cada edició de la Biennal gira entorn un tema central, lema que s’escull segons l’actualitat i preocupacions tant de professionals com socials relacionades amb el paisatge.
Un cop consolidada la Biennal a nivell europeu i després de les primeres set edicions: “Refent paisatges”(1999), “Jardins insurgents”(2001), “Només amb natura” (2003), “Paisatge: un producte / una producció” (2006) , “Tempesta i ímpetu”(2008), “Paisatges Líquids” (2010) i "Biennal versus Biennal" (2012); hi va haver un punt d’inflexió en la novena edició, que va apropar-nos a noves realitats paisatgístiques del món mitjançant la internacionalització del seu Premi de Paisatge Rosa Barba. La convocatòria es va anar consolidant amb les següents edicions: “Un Paisatge per a tu” (2014) , "Tomorrow Landscape" (2016) i "Perfomative Natures" (2018).
Barcelona s’obrirà de nou al paisatge internacional aquest setembre del 2021 amb la seva 11a edició, on els debats i taules rodones giraran entorn a la problemàtica del canvi climàtic i proposaran com afrontar aquestes qüestions que ens afecten a tots.
11a Biennal Internacional del Paisatge: Climate change again
És davant de la inquietud de trobar noves vies d'acció, d'explorar camps potser inhòspits, de repensar antigues certeses, o d'assegurar certes sensibilitats necessàries, que es convoca la present edició del certamen, per ser presents en la discussió del que ha de ser el paisatge, ara dins un context internacional, per preveure un futur plausible i, perquè no, emocionant. En conseqüència, la Biennal ha revisat àmbit i formats, fórmules, conceptes i objectius de la disciplina, mentre es contempla a si mateixa críticament com a plataforma viva del paisatgisme i talaia dels moviments en el paisatgisme internacional.
El simposi consta de taules rodones, debats, presentacions dels finalistes del Rosa Barba, intervencions del ponents convidats... Enguany, es celebrarà entre el 27 de setembre i l'1 d'octubre sota el lema “Climate change again”, que tractarà temes relacionats amb la crisi global que posa en perill els nostres ecosistemes, on es discutiran temes per identificar les eines que tenim per la mitigació d’aquesta problemàtica. El simposi es celebra al Petit Palau de la Música de Catalunya, però també en retransmet en directe a la sala actes del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya.
Premi Internacional de Paisatge Rosa Barba, patrocinat per Fundació Banc Sabadell
El guanyador i els finalistes van presenta els seus projectes durant el simposi. Els projectes seleccionats pel Jurat Internacional seran publicats en el catàleg de la 11a Biennal, mostrats en l'exposició del Premi Rosa Barba amb la col·laboració de la Fundació Banc de Sabadell i presentats al web de l’arxiu digital de les Biennals.
Comitè Científic i Jurat Internacional
Consulta els membres de la Comissió executiva i del Jurat Internacional.
Contacte:
COAC
Plaça Nova 5, 2a planta
08002 Barcelona / Catalunya / Espanya
Telèfon: +34 93 552 08 42 / +34 93 306 78 00
ETSAB
Diagonal 649, 5a planta
08028 Barcelona / Catalunya / Espanya
Telèfon: +34 93 401 64 11
https://www.coac.net/landscape
Organitzadors:

