Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
El nou programa educatiu del COAC, comissariat per El Globus Vermell

El nou programa educatiu del COAC, comissariat per El Globus Vermell

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
El COAC ha resolt el concurs per comissariar el seu projecte educatiu. El Globus Vermell seran els encarregats de desenvolupar una proposta que apropi l’arquitectura i la figura de l’arquitecte a la societat.

El jurat ha valorat l’experiència de l’equip d’El Globus Vermell perquè “conté tots els elements desitjables en el programa educatiu buscat: claredat metodològica, rigor en els conceptes proposats i formació del professorat dels centres educatius, implementació i respecte al “tempo” dels centres escolars”.

Al concurs, obert a arquitectes, s’hi han presentat 11 propostes diverses que havien de complir tres objectius: difondre l’arquitectura mitjançant el treball pedagògic amb els infants, incidir a tot el territori català i despertar la reflexió sobre la disciplina arquitectònica.

Consulta l'acta del jurat.

El Globus Vermell
El Globus Vermell
és un col·lectiu d’arquitectes fundat el 2008 i vinculat a la projecció arquitectònica, la recerca, la docència universitària, la gestió cultural i la divulgació sobre l’arquitectura i la ciutat. Treballen tant en projectes d’edificació i rehabilitació, com en propostes educatives i de divulgació com rutes guiades, tallers, exposicions i itineraris urbans.

L’equip guanyador, que ja ha treballat amb el COAC en d’altres ocasions, s’ha fet càrrec de presentar una proposta de programació, el disseny i contingut de la qual començarà a desenvolupar-se al llarg d'aquest 2018. 

L’arquitectura, a les aules
La Llei de l’Arquitectura, aprovada al Parlament de Catalunya el passat 28 de juny de 2017, aposta per la promoció de l’arquitectura en edat escolar i busca “promoure l’educació sobre l’arquitectura, el patrimoni construït i les seves incidències sobre les condicions i la qualitat de vida”.

El COAC ja ha explorat la via d’apropar l’arquitectura a les aules mitjançant experiències exitoses a les diferents demarcacions, amb projectes com els tallers 10x10. Totes aquestes activitats treballaven la comprensió, l’observació, l’anàlisi i l’experimentació de l’arquitectura i l’entorn.

Experiències educatives realitzades al COAC:



5/02/2018
Tornar