Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
En marxa el nou web renovaciourbana.cat

En marxa el nou web renovaciourbana.cat

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
El Col·legi d’Arquitectes posa en marxa el web renovaciourbana.cat, un nou portal exclusivament dedicat als reptes de la renovació urbana. El nou espai virtual es va presentar el passat 22 de gener en el marc dels actes d’inauguració de la nova façana del COAC.

El vocal de la Junta de Govern del COAC, Enric Mir, va ser l’encarregat d’explicar el contingut que inclou renovaciourbana.cat. Els quatre apartats del web –renovació urbana, renovar l'habitatge, fet per arquitectes i nova façana del COAC– pretenen apropar la renovació urbana a la ciutadania perquè es prengui consciència “de la necessitat de repensar els nostres edificis, les ciutats i l’entorn”, va assegurar Mir.

Un portal interactiu i accessible
Precisament amb l’objectiu d’arribar a la ciutadania, s’ha dissenyat un portal modern, interactiu i fàcilment navegable. Durant la presentació, es va recordar la importància “de fer pedagogia i de fer entendre que cal fer una aposta clara per la rehabilitació entesa com una fórmula de millora, de repensar els nostres edificis per millorar-ne les prestacions”.

El web recull els ajuts i subvencions més destacats vinculats a la renovació i rehabilitació d’edificis i habitatges que es publiquin a Catalunya. Així mateix, ofereix informació sobre com aconseguir el certificat d’eficiència energètica o com gestionar la Inspecció Tècnica de l’Edifici (ITE), a més a més d’un cercador d’arquitectes col·legiats.

La façana de plaça Nova
La renovació de la façana de la seu del COAC és un exemple d’implementació dels principis de renovació i rehabilitació urbana. És per aquest motiu que al web renovaciourbana.cat s’hi pot trobar detallada tota la informació sobre el projecte de rehabilitació.

El web també repassa la història d’aquest emblemàtic edifici del centre de Barcelona amb una galeria d’imatges i un espai interactiu; també detalla el procés de rehabilitació dut a terme per els arquitectes Josep Fuses, Joan M. Viader, Jorge Perea i Jordi Mansilla, amb un vídeo resum, entrevistes, fotografies i explicacions.




30/01/2018
Tornar