Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Pavello Vide i iGuzzini Headquarters

El Centre Pompidou de París exposa maquetes i dibuixos d'RCR Arquitectes i MiÀS Arquitectes

Imatge: 
Maquetes Pavello Vide d'RCR i iGuzzini Headquarters de MiÀS © RCR Arquitectes i MiÀS Arquitectes
Des del mes de setembre, el Centre Pompidou de París exposa, alhora, maquetes, esbossos, dibuixos i gravats de dos estudis catalans: RCR Arquitectes i MiÀS Arquitectes.

Així, durant vuit mesos, una col·lecció de 73 esbossos i 10 maquetes d'RCR s'exhibeixen a la sala 28 del museu, mentre que a la sala 29 s'hi poden veure 42 maquetes, 14 dibuixos i 18 gravats del despatx MiÀS Arquitectes. Totes les obres exposades han entrat a formar part de la col·lecció permanent del Pompidou.

Reconeixement a l'obra d'RCR a França

L'exposició del despatx olotí recull una selecció de 7 projectes, que van des del primer concurs que van guanyar al Far de Punta Aldea fins a les últimes obres encara per construir a París, l'Île Seguin i el Pavelló Vide. El recorregut per l'espai es fa a través d'una experiència sensorial -amb so, il·luminació i vídeo-, ampliada amb la col·laboració artística del duo CaboSanRoque.

La trajectòria d'RCR Arquitectes ha estat especialment reconeguda a França: nomenats Chevalier i Officier de l'Ordre des Arts et des Lettres 2008 i 2014 respectivament, l’Académie d’Architecture va concedir la Medalla d’Or a Rafael Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta el 2015, dos anys abans de rebre el Premi Pritzker. El passat 20 de febrer els arquitectes van ingressar a l'Acadèmia com a membres estrangers.

El novembre passat, el despatx ja va fer una conferència al Centre Pompidou, i ara treballen per a una gran exposició monogràfica al Museu de cara al 2023.

Reconeixement a la trajectòria internacional de MiÀS
El Centre Pompidou de París també fa un reconeixement a la trajectòria de l’estudi MiÀS per la seva rellevància internacional.

En aquesta exposició, es fa públic el material més personal del procés de disseny d’alguns dels projectes més emblemàtics de l’estudi. Es tracta dels primers esbossos i maquetes en filferro, on es descobreixen les condicions de la seva arquitectura. Destaquen les maquetes i dibuixos d'alguns dels seus projectes més premiats, com la Seu d’iGuzzini Illuminazione HQ, el 22@Plug-in Building, el Mercat de la Barceloneta, l’edifici residencial Torrebaró o la seu d'Andorra Telecom.

La mostra s’acompanya d’una projecció audiovisual que explica el procés de conceptualització i disseny dels projectes exposats, i d’altres audiovisuals que il·lustren el total de l’obra construïda, com si es tractés d’un únic projecte.

Ambdues exposicions es podran visitar durant els propers vuit mesos i compten amb la col·laboració de l'Institut Ramon Llull.

13/10/2020
Tornar