Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
El diorama del Pla Macià viatja de l’Arxiu del COAC al MoMA

El diorama del Pla Macià viatja de l’Arxiu del COAC al MoMA

El dissabte 15 de juny s’inaugura al MoMA de Nova York l’exposició "An atlas of modern landscapes", una mostra monogràfica sobre Le Corbusier que incideix en la faceta d’artista total de l’arquitecte i urbanista francès, dotat amb una inusual atenció pel seu entorn natural.

Així, l’exposició, que compta amb Jean-Louis Cohen, Sheldon H. Solow i Barry Bergdoll com a comissaris, traça un recorregut per quadres, escultures, plànols, maquetes, dibuixos, mobles i vídeos en que Le Corbusier expressa la recerca de la interactuació amb el paisatge dels seus edificis.

Una de les peces que forma part de l’exposició és el diorama de la vista de Barcelona amb el plà Macià segons van dibuixar els arquitectes del GATCPAC l’any 1934 encapçalats per Josep Torres Clavé i Josep Lluís Sert. El diorama, de 1,47 per 6.60 metres, és una de les peces més preuades de l’Arxiu Històric del COAC, i el seu trasllat i instal·lació al MoMA es va portar a terme fa poc dies en un laboriós procés que hem reconstruït en el següent àlbum fotogràfic.

La exposició romandrà oberta al públic fins el 23 de setembre i el MoMA serà l’únic museu dels Estats Unit son es podrà veure, donat que les seves següents parades seran la Fundació La Caixa de Madrid (1 d’abril-29 de juny del 2014) i Barcelona, on es podrà visitar del 15 de juliol al 19 d’octubre del 2014.

Fotos: Olga Egea.

Vegeu l'àlbum de fotos del viatge del diorama al MoMA de Nova York.


10/06/2013
Tornar