Propers Actes

Un moment de l'acte de presentació del veredicte de les Mostres

El COAC destaca mig centenar d'obres a les Mostres d’Arquitectura de Barcelona i del Vallès

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

La Demarcació de Barcelona del COAC ha fet públic el veredicte de la 3a edició de la Mostra d'Arquitectura de Barcelona i la 8a edició de la Mostra d'Arquitectura del Vallès. En el primer cas, s'han guardonat 12 projectes i se n'han seleccionat 16 més, d'un total de 149, mentre que d'entre les 79 propostes del Vallès, 6 han resultat guardonades i 8, seleccionades. 

                                 
Es tracta de treballs i obres finalitzats entre l'1 de gener de 2016 i el 31 de desembre de 2018 en l'àmbit territorial del Barcelonès i alguns municipis del Baix Llobregat i les comarques del Vallès Oriental i el Vallès Occidental. Com en l'última edició, les Mostres de Barcelona i del Vallès incorporen noves modalitats associades a vessants de la professió no vinculades a l’edificació i l’urbanisme per recollir la versatilitat d’un ofici ple de perfils professionals diversos. 

El jurat destaca l'alta qualitat arquitectònica de totes les obres presentades i, especialment, la feina feta pels professionals de l'arquitectura per tal d'assolir complicitats entre la promoció i l'autoria, que reverteixen en benefici del resultat final dels projectes. Igualment, ha volgut posar en valor obres que solucionen problemes mitjançant intervencions senzilles amb un gran sentit de l’economia i alta efectivitat i qualitat, així com el disseny qualitatiu d'espais intermedis entre l'interior i l'exterior com passos o galeries.

Premi Diputació de Barcelona a Accions Innovadores en la gestió de l'Hàbitat Urbà
L'arquitecte Josep Mª Coll ha guanyat el Premi Diputació de Barcelona a Accions Innovadores en la gestió de l'Hàbitat Urbà a l'àmbit de Barcelona amb un Pla de mobilitat del Districte de Ciutat Vella 18-23, un projecte del qual el jurat n'ha destacat el rigor, el mètode i la implicació d'agents transversals, elements que permeten crear un model perdurable en el temps i replicable en altres camps. També s'ha atorgat una Menció Especial al projecte Comerç Accessible Sense Barreres –CASBA- de l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat i les universitats Politècnica, La Salle, i la UIC.

En l'àmbit del Vallès, el guardó de la Diputació ha estat pels Estudis per a la definició del Pla director de l'espai obert urbà de Sabadell, projecte que liderat pels arquitectes Tomás de Castro, Josep Torras i Rosa Folch. En aquest cas, es destaca que "afronta una realitat urbana complexa i necessitada de relligat" i "s'anticipa a les futures accions a realitzar en l'espai públic de la ciutat".

Premi Ciutat de Terrassa
El Premi Ciutat de Terrassa se l'han endut l'Espai Gut, un centre de coworking de professionals de la psicologia, del despatx d'arquitectura Estudi08014. El jurat considera que "la intervenció resol de manera hàbil la integració i la amb l'entorn immediat, creant un espai flexible de 'transició' de ningú i de tothom".

Un acte per apropar l'arquitectura als veïns
El veredicte de les Mostres d'Arquitectura de Barcelona i el Vallès, així com l'anunci dels premis es va donar a conèixer en un acte als Jardins d'Interior d'Illa de la Torre de les Aigües, a la Dreta de l'Eixample de Barcelona. Un concert de la mà del Grupo SIFU va acompanyar la trobada, que es va poder gaudir presencialment des dels balcons de l'illa, compartint així tota la tasca d'arquitectes i músics amb el veïnat, en una aposta decidida per apropar la cultura malgrat el distanciament que exigeix la situació actual.

L'acte va comptar amb el suport de la Diputació de Barcelona, la Fundació Grupo SIFU, l'Associació de Veïns i Veïnes de la Dreta de l'Eixample i l'Associació de Comerciants i Professionals Cor Eixample.

Consulteu tots els projectes que s'han presentat a les edicions de les Mostres d’Arquitectura Catalana

9/07/2020
Tornar