Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Cicle 'Escenaris Arquitectònics: la Casa Masó en 4 actes. De què parlem quan parlem de la casa', a càrrec de Xavier Monteys

Imatge: 
© Xavier Monteys
En el marc de la commemoració dels deu anys de la Casa Masó de Girona, s’ha convidat a cinc arquitectes perquè donin la seva visió i la seva interpretació de la Casa Masó i l’obra de Rafael Masó.

La primera de les sessions, que tindrà lloc a la sala Rafael Masó de la Demarcació de Girona del COAC el dijous 21 d'abril de 2022, a les 19 hores, anirà a càrrec de l’arquitecte Xavier Monteys, amb la conferència titulada De què parlem quan parlem de la casa.

La celebració dels deu anys d'haver obert al públic la casa Masó és una oportunitat per parlar de la casa, un tema que sembla renovar la seva actualitat constantment. Segons Monteys, 'La casa, podríem dir que és un lloc sobre el qual habitualment projectem les nostres idees i el nostre pensament i que sembla sovint una extensió de nosaltres mateixos'.

Xavier Monteys
Catedràtic de Projectes arquitectònics de la Universitat Politècnica de Catalunya (ETSAB), on coordina la línia Projecte, Procés i Programació del MBArch. Ha impartit conferències i cursos a diverses institucions i universitats. És investigador del grup de recerca Habitar, amb el qual ha realitzat recentment l’Atlas dels edificis reaprofitats a Barcelona i el projecte El menjar i l’espai públic. Barcelona com a cas d’estudi.

Ha col·laborat a la revista Quaderns d’arquitectura i urbanisme en diverses ocasions, i és col·laborador habitual al Quadern d’El País - Catalunya, amb una columna quinzenal de crítica d’arquitectura des del 2007. Ha publicat, entre d’altres, Casa Collage. Un ensayo sobre la arquitectura de la casa, La habitación, más allá de la sala de estar, La calle y la casa. Urbanismo de interiores i La casa como jardín, tots ells amb Gustavo Gili. Darrerament, amb Maria Rubert ha publicat 14 parejas y un mosaico. 75 años de vivienda en España, amb Ediciones Asimétricas. 
Versió per a imprimirPDF version