Palau Anglesola

Conferència: Escola Palau d'Anglesola

Imatge: 
© Perspectiva interior del Concurs
El dijous 11 de novembre a les 19.30 h,  tindrà lloc la conferència “Concurs de projectes per a l’ampliació de l’escola Arnau Berenguer i la construcció d’una llar d’infants a Palau d’Anglesola”. L'acte acompanya una exposició de tots els projectes presentats, que es pot veure al vestíbul del la Demarcació de Lleida fins el 30 de novembre.

L’equip d’arquitectes guanyadors del concurs són Eva Jiménez i Xavier Llobet (Jiménez & Llobet) i Ana Zubelzu i Antoni Castro (Zubelzu & Castro). Dos estudis d’arquitectura que han fet equip per presentar-se al concurs amb el lema "LA INFANTESA". Tots quatre són professors de Projectes Arquitectònics a l'ETSAB i la seva trajectòria aborda diverses escales, tant en l'àmbit professional, com en l'acadèmic i la investigació.

Jiménez & Llobet recentment han fet la botiga per a ceramistes Angela Colls i han estat finalistes del Premi Europeu d'Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic AADIPA, amb l’Estudi per a la Recuperació del Canal de la Infanta. Actualment estan fent el llibre "Arquitectes Jardiners de Barcelona".

Zubelzu & Castro han realitzat projectes d’obra pública de diverses mides, com l’Ampliació i reforma de la Seu del Districte de Gràcia, o la reurbanització del carrer Anselm Clavé a Granollers. Han treballat en l’àmbit del disseny industrial, han dissenyat estructures lleugeres, mecanismes i instal·lacions efímeres.

Escola Arnau Berenguere
El projecte de l’escola Arnau Berenguer es planteja com una façana al carrer que ajuda a fer ciutat i espai públic. Interiorment, l’edifici s’organitza al llarg d’un element de circulació que funciona com un carrer on també es poden fer activitats educatives. La privacitat de les aules s’aconsegueix amb una successió de patis enjardinats que donen al carrer i milloren la qualitat dels espais interiors i exteriors. A sud, al pati interior d’illa, unes pèrgoles verdes ajuden a aclimatar l’espai interior i aproximen la natura als infants. Al llarg del recorregut es van succeint vistes creuades i transparències que introdueixen diversitat en l’experiència viscuda.

Inscripcions 
Aforament limitat. Cal confirmar assistència al telèfon 973234051 o al correu: junta.lle@coac.net. En cas que no pugueu assistir a l'acte, us demanem que ens informeu el més aviat possible per tal d'alliberar la plaça per una altra persona.
Versió per a imprimirPDF version