Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Exposició: “Sigurd Lewerentz. 44 fotografies del viatge a Itàlia", a Figueres

Exposició: “Sigurd Lewerentz. 44 fotografies del viatge a Itàlia", a Figueres

Imatge: 
© DM DigitaltMuseum
Conferència inaugural a càrrec de l’arquitecte Josep M Torra Pla.


El proper 24 de maig, a les 20 h, s'inaugura a la seu de la Delegació de l’Alt Empordà del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC) l’exposició “Sigurd Lewerentz. 44 fotografies del viatge a Itàlia", que forma part del cicle L’Àlbum de l’arquitecte.

La mostra és una selecció de 44 instantànies de l’arxiu personal de l’arquitecte procedents del DM DigitaltMuseum, fetes durant el viatge que va fer fins a Itàlia l’any 1909. 

Gairebé al mateix moment que Lewerentz viatja a Itàlia, entre 1902 i 1908, Franz Xaver Kappus manté correspondència amb el poeta austríac Rainer Maria Rilke i si no fos perquè les “Cartes a un jove poeta” no es varen publicar fins al 1929, es podria afirmar que Lewerentz les havia llegit i s’esforçava a seguir al peu de la lletra els consells del poeta. Aquestes cartes parlen de silenci, de profunditat, de tristesa, d’alegria, de creació artística, de l’obra d’art i també  de soledat. Tal com deia Rilke:  “Cal aconseguir anar cap a un mateix i durant hores i hores no trobar-se amb ningú. Restar sol com quan s’era infant (...)”. 

La soledat i el silenci també semblen ser els trets característics que millor defineixen a Lewerentz. La crítica l’ha anomenat nòrdic solitari, arquitecte silenciós, subterrani, aïllat... una persona de tracte difícil, sovint tancat en ell mateix, obstinat, obsessiu. 

En aquestes quaranta fotografies que podreu veure fins al 15 de setembre, hi trobareu algunes de les preguntes que un jove arquitecte va viure a l’inici del seu camí.

Versió per a imprimirPDF version