Can Valent

Festa d'Arquitectura de Nou Barris: Recuperem Can Valent

Imatge: 
© AO-Carles Serrano
Pregunta a la teva família com era Barcelona quan eren petits. Segur que recorden les masies!

La Festa d'Arquitectura de Nou Barris proposa fer un viatge en el temps amb la Masia de Can Pere Valent. Tot i que forma part del catàleg de Patrimoni històrico-artístic de l’Ajuntament de Barcelona, la masia es troba actualment oblidada. La seva història, però, segueix en la memòria del barri, que recorda l’important punt de venda de flors que va ser un dia aquesta masia del segle XVI. Joves de tota Barcelona hi compraven el seu ram de núvia, segur que ho recorden!

Ens ajudes a florir Can Valent?
Volem reviure els colors que envoltaven la masia, i per això et convidem a dissenyar el teu ram de flors, aprofitant que ja estem a la primavera. Però serà un ram especial, en forma d’antotípia, que podrem compartir el dia que ens trobem a la festa presencial i veurem com els pètals i la llum agafen vida amb el pas del temps.

Què és una antotípia? La Clara Gassull ens ho explica i ens ensenya com fer-la en aquest vídeo-taller.

Envia'ns una imatge de la teva antotípia a femarquitectura@coac.net. Quan puguem celebrar la festa presencial, farem junts un tapís de flors que envoltarà Can Valent. Reconvertirem els entorns de la masia en un punt neuràlgic de trobada, activitats, exposicions i posada en valor de la història d’aquest bonic lloc.

Per a més informació sobre la Festa d'Arquitectura de Nou Barris i sobre la masia Can Valent, clica aquí.

Setmana d'Arquitectura
La Setmana d’Arquitectura 2020, que es durà a terme del 7 al 17 de maig, és una iniciativa promoguda per l'Ajuntament de Barcelona, el COAC i la Fundació Mies van der Rohe, amb la col·laboració de Construmat i ArquinFAD. Enguany, davant la situació d’excepcionalitat que ens ha tocat viure, totes les activitats de la Setmana d’Arquitectura s'han transformat i es duran a terme de manera online. Participa-hi des de casa!
 
Versió per a imprimirPDF version