Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Jornada - Com viurem quan siguem grans?

Imatge: 
Homenatge a Norman Rockwll. Pintura a l'oli Jordi Longaron, 1978-1979
El dilluns 17 de juny a les 16 hores, l'Agrupació Sènior/a organitza una jornada dedicada als diversos modes de residir de la gent gran, que portarà per títol "Com viurem quan siguem grans?".

Arriba un moment a la vida en què ens preguntem: qui tindrà cura de nosaltres quan siguem grans? Algú va donar una resposta curiosa: per prevenir-ho cal tenir, o bé molts fills, o bé molt patrimoni. Aquesta alternativa, que de vegades ha pogut ser vàlida per a  les generacions que ens han precedit, avui ha deixat de ser-ho. Cada cop tenim menys fills i el patrimoni es concentra en poques mans.

Què fer doncs? Tant des del sector públic i associatiu com des del sector privat s’estan donant respostes diverses i força disperses. Avui en coneixerem algunes 

Serà una tarda dedicada a les molt diverses mirades sobre aquesta qüestió. La dividirem en dues parts: una primera dedicada als aspectes més relacionats amb l’arquitectura i una segona més relacionada amb els aspectes socials i de salut. 

Presentació a càrrec de Guillem Costa Calsamiglia, degà del COAC, i  Jaume Carné, president de SÈNIOR/A.

Comptarem amb la participació de: 

TAULA 1  - ASPECTES RELACIONATS AMB L'ARQUITECTURA

Txatxo Sabater,  arquitecte. Ha fet recerca sobre els antecedents. Els antecedents, els orígens de la problemàtica i el marc general.
- Berta Brusilowsky, arquitecta. Seguretat espaial cognitiva. La petita escala: el disseny proper, el detall, interiorisme, ergonomia.
Marc Trepat, BTA arquitectes, especialitzat en residències. El canvi metodològic actual, amb exemples als EUA i Japó.
- Aurora Moreno, Walden XXI. Co-housing cooperatiu a Sant Feliu de Guíxols. El mode cooperatiu: avantatges i dificultats.

Moderarà el debat de la taula 1 Toni Solanas, arquitecte i tresorer de SÈNIOR/A. Els aspectes arquitectònics i de disseny. La gestió cooperativa.

TAULA 2  - ASPECTES SOCIALS I DE SALUT


- Ferran Masanés, metge gerontòleg, Hospital Clínic de Barcelona. Els aspectes físics i psíquics de l'edat.
Pere Abelló, gerent d'una empresa de residències privades. Experiències i problemàtiques. Els costos econòmics de les residències.
Ricard Fernández, economista. Aspectes econòmics i de gestió. Les administracions com a reguladors i gestors necessaris. Les polítiques. 

Moderarà el debat de la taula 2 Joan Maria Pascual, arquitecte i vocal de SÈNIOR/A. Aspectes mèdics, psicològics i econòmics. Perspectives de futur.

Tancaran la sessió Marta Cervelló, arquitecta i secretària de SÈNIOR/A,  i Albert de Pablo, arquitecte i vicepresident de SÈNIOR/A.

L'acte és gratuït, però cal inscripció prèvia.

Versió per a imprimirPDF version