Propers Actes

Del Dj, 09 setembre fins Dg, 19 desembre
Els dijous i els...

Exposició "L'Àlbum de l'Arquitecte: Denise...

Exposició "L'Àlbum de...

Del Dj, 23 setembre fins Dg, 31 octubre
Feiners, de 9 a 16.30...

Exposició “Premis AJAC XII”

Exposició “Premis AJAC XII”

Taller de construcció amb fusta. Pont de Leonardo da Vinci

Taller de construcció amb fusta. Pont de Leonardo da Vinci

Imatge: 
© Gremi de Fusta i Moble

La Setmana d’Arquitectura 2019 arriba al seu punt àlgid amb la Festa d'Arquitectura. L'acte principal serà la Gran Plantada d'Arbres #PlantemSomnis #FemPaisatge, una gran plantació d'arbres autòctons al Parc de Collserola, just als voltants de l’Hospital Sant Joan de Déu, i que tanca tots els actes organitzats pel COAC durant aquests deu dies.

Un d’aquest tallers serà la construcció amb fusta de la reproducció del pont de Leonardo da Vinci. Aquest any 2019 es commemoren els 500 anys de la mort de l’artista florentí.

Un dels capítols més destacats de la creativitat de Leonardo da Vinci es refereix a la construcció de ponts. Els seus dissenys semblen respondre a les preguntes de com salvar el màxim de distància amb l'estructura més resistent i el mínim nombre d'elements constructius possible; qüestions fonamentals des del punt de vista militar de la seva època.

Encara que Leonardo va dissenyar molts ponts, el Gremi de Fusta i Moble de Catalunya, en col·laboració amb els alumnes de les vuit escoles de Formació Professional de Fusta de Catalunya, el Departament d’Ensenyament, destacades empreses del món la fusta, i diversos arquitectes i enginyers especialitzats, han volgut construir un pont autoportant basat en el pont dissenyat per Leonardo da Vinci entre 1485-1487: el Ponte Arcuato, un pont concebut per perseguir i escapar de l'enemic.

L'originalitat d'aquest pont, de llum en forma d'arc, és que no requereix claus, cargols, cordes o qualsevol altre mitjà per romandre en posició vertical. El mateix pes dels seus elements és responsable de mantenir-los junts.

Aquesta estructura, que uneix tradició i innovació es muntarà entre tots els participants (infants, joves i adults) de la jornada. L'objectiu és mostrar les principals qualitats de la fusta: rapidesa de muntatge, lleugeresa de manipulació, resistència excepcional i sostenibilitat mediambiental…

Taller realitzat per: 

Versió per a imprimirPDF version