Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Visita d'obra a un edifici plurifamiliar en fusta

La Delegació del Vallès organitza quatre visites d'obra a un edifici plurifamiliar en fusta

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

En el marc de la Intercol·legial Tècnica del Vallès, la Delegació del Vallès ha organitzat amb la col·laboració de Vimusa 4 visites d’obra a una promoció de 32 habitatges de lloguer protegit en fusta. Ubicada al centre de Sabadell, a la cantonada del carrer Francesc Layret i el carrer Piferrer, la iniciativa està sent promoguda per l’empresa municipal d’habitatge Vimusa.

Les quatre visites, que han permès a gairebé 70 col·legiats i col·legiades visitar l’obra, han estat guiades de forma excel·lent pels arquitectes Eduard Freixas i Eva Ferrer i l’arquitecte tècnic David Onieva. Els assistents han pogut conèixer les particularitats i els avantatges de la construcció amb fusta, una alternativa real a la construcció tradicional i exemple d’edificació sostenible. Amb l’ús de la fusta es recupera la utilització d’un material natural, lleuger, fàcil de transportar i processar, amb un balanç negatiu de gasos d’efecte hivernacle, i que incorpora tots els seus avantatges en termes de confort, salut i estalvi energètic.

L’edifici, distribuït programàticament en dos nuclis de comunicació vertical (ascensor i escala), disposarà de dues plantes soterrànies, una planta baixa i 4 plantes pis. Entre els objectius de la proposta arquitectònica, es preveu la construcció d’un edifici nZeb (edificis de consum gairebé nul). En l’àmbit estructural s’ha utilitzat formigó armat a les plantes soterrani i al sostre de la planta baixa. A partir de la planta primera l’estructura és amb plafons de fusta contraxapada CLT (Cross Laminated Timber), tant per a l’estructura horitzontal com la vertical.

A més de l’edifici del carrer Francesc Layret, l’Ajuntament de Sabadell iniciarà 6 promocions més. En total seran 528 pisos a preu assequible que permetran incrementar en un 34% el parc d’habitatge públic municipal de lloguer.

Des de la Delegació volem fer palès el nostre agraïment als tècnics de Vimusa per la predisposició i el magnífic guiatge de les visites.

Imatge 1Imatge 2Imatge 3 i Imatge 4

23/03/2022
Tornar